Ogranak Matice hrvatske u Krku: Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu inspiriranu čakavskom besedom

Povodom 180. obljetnice osnutka Matice hrvatske i prve obljetnice osnutka Ogranka Matice hrvatske u Krku, Ogranak Matice hrvatske u Krku organizira natječaj U lipom jaziku, gdi ča slaje zvoni, i to za najbolju neobjavljenu pjesmu inspiriranu čakavskom besedom.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju učenici osnovnih i srednjih škola te studenti s područja otoka Krka koji do završetka natječaja nisu navršili 25 godina života.

Natječaj je otvoren do 23. lipnja 2022. godine. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 15. srpnja 2022. godine na Facebook profilu i internetskim stranicama Ogranka.

Plaketa za najbolju pjesmu dodjeljivat će se dobitnicima u kategorijama: osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti, a svi će sudionici zajedno s mentorima dobiti diplome za sudjelovanje. Pjesme će biti objavljene na internetskim stranicama Ogranka.

Rukopise je potrebno dostaviti na adresu: Ogranak Matice hrvatske u Krku (Za natječaj: U lipom jaziku, gdi ča slaje zvoni), Trg bana Josipa Jelačića 2, 51500 Krk ili elektroničkom poštom na adresu: matrix.croatica.krk@gmail.com.

Uvjeti natječaja:

  1. Na natječaj se mogu prijaviti učenici i studenti između osam i 25 godina.
  2. Svaki sudionik/ca na natječaj može poslati tri pjesme. Tema, dužina i vrsta pjesme nisu zadani.
  3. Pjesme trebaju biti napisane čakavskim narječjem.
  4. Rok za slanje pjesama je 23. lipnja 2022. godine.
  5. Pjesme se šalju putem zemaljske ili elektroničke pošte.
  6. Uz pjesme, potrebno je ispuniti i dostaviti prijavnicu te suglasnost roditelja/skrbnika. (Mogu se preuzeti u prilogu!)
  7. Pjesme će se objavljivati na Facebook profilu i internetskim stranicama Ogranka Matice hrvatske u Krku.