Održana završna priredba krčkih predškolaraca

U krčkom vrtiću održana je završna priredba djece koja na jesen svoj odgojno-obrazovni put nastavljaju u školi. U svečanom tonu te uz mnogo emocija, priredbu je otvorila voditeljica Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, odgojiteljica Sunčica Maračić.

Pritom je mališane počastila sljedećim stihovima: Sjeti se, još dok ste bili mali, i u tetinom krilu za mamom plakali. Sjeti se svih onih variva što ih niste voljeli, što smo ih zajedno s mukom pojeli. Sjeti se onih priča što ste ih slušali, kad je teta rekla - tiho, a vi i dalje šuškali. Sjeti se kad budeš sklapao prijateljstva nova i u školi pisao prva grbava slova, i kad se s računalima budeš mučio, sjeti se da si o ljubavi i prijateljstvu sve najvažnije već u vrtiću naučio...
Upravo su te riječi obilježile čitavo događanje koje se uvelike doticalo tema prijateljstva i djetinjstva, motiva dragocjenih svima. Potom su se u auli vrtića zaredali nastupi budućih školaraca, od igrokaza, pjesama, plesa, recitacija, pa sve do onog zajedničkog djece i odgojiteljica u izvedbi prigodnog songa Doviđenja. Ovom bogatom programu svoj je doprinos dala i vjeroučiteljica Vesna Avsec koja je događanje uljepšala gitarskom pratnjom. 
Na samome kraju priredbe vrtićarima su podijeljene zaslužene diplome, nakon čega je uslijedilo veselo druženje unutar odgojnih skupina.