Održan Božićni prijem uz koncert Marka Tolje i Damira Kedže

Čitav niz prigodnih, blagdanskih događanja, 18. prosinca 2019. godine, na poziv gradonačelnika Darija Vasilića, nastavio je, u svome premijernom izdanju, i svečani Božićni prijem Grada Krka, održan u Velikoj gradskoj vijećnici.

Gradski vijećnici, predstavnici mjesnih odbora, djelatnici i suradnici Grada Krka, njegovih ustanova i poduzeća, zajedno s dionicima gospodarskog sektora, do posljednjeg su mjesta ispunili auditorij, dok je podij ovog puta bio pretvoren u pravu blagdansku kulisu pred kojom je jednosatni koncertni program izvelo dvoje popularnih glazbenika: Damir Kedžo i Marko Tolja. Oni su okupljene oduševili ne samo vrhunskim vokalnim performansom i vlastitim hitovima već i izvedbama brojnih božićno-novogodišnjih klasika, o čemu je svjedočilo glasno aplaudiranje, ali i odobravanje kojim su glazbenici ispraćeni s pozornice.

A priliku da svojim sugrađanima poželi sretne predstojeće blagdane dobio je i domaćin, gradonačelnik Darijo Vasilić, kazavši, kako smo sada u predbožićnom vremenu, vremenu darivanja, lijepih poruka i praštanja, u kojem moramo biti izuzetno osjetljivi spram svih onih na društvenim marginama. Međutim, ovo je, ujedno, i vrijeme kada analiziramo i evociramo sve ono što smo napravili tijekom jedne godine, a napravili smo mnogo, i kada se radi o rezultatima koje bilježi gradska uprava, i kada se radi o rezultatima koje bilježe svi dionici društvenih, komunalnih ili gospodarskih djelatnosti. Sve je to potkrijepljeno i značajnim nagradama što ih je Grad Krk zaslužio u proteklom periodu, odnosno činjenicom da smo proglašeni najboljim malim hrvatskim gradom u kategoriji gospodarstva, kao i najboljim malim hrvatskim gradom u kategoriji ukupne kvalitete života, dok smo u brojnim drugim kategorijama zauzeli jednu od prvih pet pozicija. Stoga, ovu priliku iskorištavam da svima vama čestitam na izvrsnim rezultatima koje smo zajedničkim snagama ostvarili, jer radi se o rezultatima svih marljivih i vrijednih ljudi koji u ovome gradu kreiraju život, točnije rezultatu sinergije i zajedništva, međusobne solidarnosti i potpomaganja, zaključio je Vasilić.

Ovotjednim blagdanskim događanjima ovdje, međutim, nije kraj, s obzirom na to da već sljedećeg dana, 19. prosinca, slijedi Humanitarni božićno-novogodišnji koncert krčkih osnovaca, a 21. prosinca nastavak cjelodnevne priredbe Advent na placi koja pored sajmenih sadržaja, donosi i bogat koncertni program u sklopu kojeg će svoje nastupe, tijekom jutarnjih i večernjih sesija, zabilježiti: Dječji pjevački zbor Mići Boduli, GoodStuff trio, Vjeko & Eni, Whiteheads i Denis & Denis.

 

O ostalim blagdanskim događanjima u gradu Krku više doznajte iz video-najava u nastavku!