Obavijest korisnicima KDS - antenskog sustava Grada Krka

Prijelaz na DVB-T2 televizijski signal, HEVC (H.265) sažimanjem, bit će izvršen u ponedjeljak, 09. studenog ove godine.

Zemaljski TV signal putem kojeg građani Republike Hrvatske gledaju programe nacionalnih, regionalnih i lokalnih televizijskih nakladnika unaprijedit će se, odnosno, zamijeniti poboljšanim DVB-T2 signalom koji omogućuje sliku u HD (High Definition) kvaliteti i interaktivne HbbTV usluge.

Od kraja listopada započeo je prelazak televizijskog signala na onaj visoke rezolucije, a novim signalom bit će pokrivena čitava Hrvatska. Prve će se prebaciti Slavonija i Baranja, a zadnja na redu je dubrovačka regija. Do 12. studenog ove godine novim signalom bit će pokriveno više od 99 posto stanovništva Republike Hrvatske, a DVB-T signal kojeg danas koristimo bit će ugašen.

Da biste mogli primati novi DVB-T2 signal u sistemu kabelske televizije Grada Krka, vaš televizor ili digitalni zemaljski prijemnik, mora posjedovati oznaku DVB-T2/C s HEVC/H.265.

Dana 09. studenog ove godine bit će izvršena preraspodjela programa u KDS - antenski sustav. U slučaju da televizor ili digitalni zemaljski prijemnik automatski ne prepozna novi raspored programa, potrebno je izvršiti automatsku pretragu programa pomoću tipke Menu i opcije Autoscan.         

Grad Krk će u kabelskom sustavu zadržati određeni broj programa u DVB-T sustavu za one korisnike čiji televizijski prijemnici ne podržavaju novi sustav i nisu u mogućnosti nabaviti novi digitalni zemaljski prijemnik DVB-T2/C. U tom slučaju, kvaliteta signala i broj programa nisu isti kao kod uporabe novog signala u DVB-C sustavu, ali će korisnici i dalje moći gledati određeni broj kanala koji im je zagarantiran ugovorom za priključak na krčki TV kabelsko-distributivni sustav.

Prilozi: