O sustavu prijavljivanja za cijepljenje protiv bolesti COVID-19

Od ponedjeljka, 01. ožujka 2021. godine, svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem, odnosno boravištem u Republici Hrvatskoj mogu se prijaviti za cijepljenje protiv bolesti COVID-19, i to putem internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr, odnosno telefonom na: 0800 0011 (radnim danima od 08.00 - 20.00 sati), gdje će prijave biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu.  

Kao i dosad, građanima s kroničnim bolestima preporuča se da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja. Nepokretne ili teže pokretne osobe također se za cijepljenje prijavljuju svom liječniku obiteljske medicine koji će cijepljenje organizirati u sklopu kućnog posjeta ili pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama.

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti na svoju e-adresu, SMS porukom ili telefonski, ovisno o odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina i starije imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi. Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, posebice za kronične bolesnike, zatim u županijskim zavodima za javno zdravstvo, kao i na punktovima za masovno cijepljenje.

Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika. Sve dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici za prijavu na cijepljenje protiv bolesti COVID-19: cijepise.zdravlje.hr, ili internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: hzjz.hr.

 

cijepi_se_02.jpg