Nove snage krčkog Športsko-ribolovnog društva Lovrata u lovu na medalje

Natjecatelji krčkog Športsko-ribolovnog društva Lovrata iz tjedna u tjedan postižu sve zapaženije rezultate. Tako se na 55. Svjetskom prvenstvu u ribolovu iz brodice za seniore i 19. Svjetskom prvenstvu u ribolovu iz brodice za juniore U-21, između 21. i 28. rujna 2019. godine održanom u južnoitalskom gradu Gallipoli, mladi krčki ribolovac Frane Tomljenović, nastupivši u okrilju Hrvatske reprezentacije (pod vodstvom izbornika Mattea Jugovca i trenerice Tee Radil), okitio izvrsnim ekipnim srebrnim odličjem.

Netom završenog vikenda novi naraštaj Lovrate zaslužio je i nove medalje. Na Međužupanijskom prvenstvu u ribolovu s obale za juniore U-16, između 27. i 29. rujna priređenom u Viru, u jakoj konkurenciji od 48 natjecatelja iz osam hrvatskih županija, predstavilo se i dvoje mladih Krčana - Dario Šutić i Leon Bajčić. Ovaj dvojac naposljetku je zaslužio solidno treće ekipno mjesto, dok je u pojedinačnom poretku Dario zasjeo na 13., a Leon na 18. poziciju. Tim rezultatom obojica su osigurala nastup na Državnom prvenstvu koje ih očekuje već sljedećeg mjeseca.

Dodajmo tome, kako su na 4. Kupu Sulinj 2019., 29. rujna organiziranom u mjestu Čižići na otoku Krku, predstavnici Lovrate Gabriel Bajčić i Nikola Kosić, premoćno osvojili prvo ekipno mjesto, dok je u pojedinačnom poretku Gabrijel, također, bio prvi, a Nikola četvrti.