Udruga Žene za otok: Island Business Women - konferencija i prezentacija proizvoda otočnih poduzetnica

Udruga Žene za otok u petak, 10. rujna 2021. godine, organizira edukativno-prezentacijsko događanje pod nazivom Island Business Women kojeg čine konferencija koja će na temu Žene poduzetnice u Velikoj gradskoj vijećnici startati u 18.00 sati, a za kojom će na Trgu Kamplin, u 20.30 sati, u neformalnijem raspoloženju, uslijediti prezentacija (i degustacija) proizvoda otočnih poduzetnica.

Ciljevi ovog događanja, poručuju organizatorice, mogu se sažeti na poticanje i razvoj poduzetništva među ženama te njihovo umrežavanje. Kroz iznošenje inspirativnih priča i prezentaciju različitih projekata ovime se želi uspostaviti logistika za razvoj poduzetničkih aktivnosti žena, razmjenu iskustava te formiranje novih tržišnih suradnji i prilika. Ovo događanje predstavlja nastavak svih onih aktivnosti kojima Žene otoka Krka pomažu poduzetnicama u smjeru osnaživanja i educiranja. Konferencija će, također, označiti početak kreiranja baze otočnih poduzetnica u namjeri njihovog mapiranja, umrežavanja i zajedničkog izlaska na tržište. Na konferenciji će sudjelovati: Gordana Nikolić (dekanica Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke, WED ambasadorica za Hrvatsku i predsjednica riječkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena Krug), Mirela Ahmetović (načelnica i saborska zastupnica), Lidia Pavlin (predstavnica agencije Nicha i članica Ženskog gospodarskog foruma, Slovenija), Andrea Milić (psihologinja i edukatorica u međunarodnim organizacijama) i Danijela Drčec (predstavnica brendova Krčka škatula i Adorable), dok će se u sajmenom dijelu predstaviti: Adorable, Lavandin Soup, Miau Couture, Blue Ship, Tamara Travaš, Lola dream, Krčka škatula, Waved Studio, Mendula...

Projektni partner je riječka Udruga poslovnih žena Krug posvećena podizanju društvenog položaja poslovnih žena te poticanju ženskog poduzetništva, odnosno poslovne kulture i etike. Neke od primarnih aktivnosti Kruga su edukacija, umrežavanje, promocija postignuća poslovnih žena, djelovanje prema javnim organizacijama i institucijama te povezivanje sa srodnim udrugama u zemlji i inozemstvu.