Caritas i Katehetski ured Biskupije Krk proveli dvije humanitarne akcije

Caritas i Katehetski ured Biskupije Krk posljednjih su se tjedana posvetili provođenju dviju humanitarnih akcija, i to: Zajedno možemo više te Djeca i mladi Krčke biskupije po rukama sv. Kvirina djeci i mladima Sisačke biskupije.

Korizmenom akcijom Zajedno možemo više prikupljeno je gotovo 4.000 artikala, odnosno 2.160 kilograma/litara hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti od oko 37.000 kuna. Sve što je prikupljeno dostavljeno je Caritasu Sisačke biskupije za stradale od potresa s njihovog područja. Akcija se provodila u suradnji s Trgovinom Krk d.d. u njihove 34 poslovnice diljem otoka Krka, na način da su kupci mogli kupljene proizvode, na ulazu u trgovine, odložiti u za to predviđene košare. Volonteri župnih Caritasa tijekom trajanja akcije te su košare praznili, a na njezinom kraju, u biskupijskom Caritasu, sve je evidentirano, sortirano i pripremljeno za transport. Unatoč tome što vrijeme brzo prolazi, Caritas ne zaboravlja one koji su i dalje u potrebi, stoga u svoje, kao i u ime svih onih koji su pakete primili, iskreno se zahvaljuje na svakoj donaciji i povjerenju. Puno je volonterskih sati, dobre volje i truda uloženo u ovu akciju: u prikupljanje, sortiranje, evidentiranje te ukrcaj za Sisak, tako da posebna zahvala ide i volonterima bez kojih bi njezino provođenje bilo gotovo nemoguće.

Pored toga, djeca iz osnovnih škola s otoka Krka, Cresa, Lošinja i Raba pripremila su 823 paketa za učenike Osnovne škole 22. lipnja i Osnovne škole Ivan Kukuljević u Sisku. Ova akcija dobila je naziv Djeca i mladi Krčke biskupije po rukama sv. Kvirina djeci i mladima Sisačke biskupije zato što je sveti Kvirin zaštitnik Krčke i Sisačke biskupije, a provodila se u organizaciji Katehetskog ureda Biskupije Krk, u dogovoru s biskupijskim vjeroučiteljima. Samom akcijom željelo se učiniti djelo ljubavi prema djeci u potresom pogođenim krajevima te potaknuti djecu i mlade na našim otocima na plemenitost i suosjećanje prema vršnjacima u potrebi. Djeca su dar za nepoznatog vršnjaka upakirali u kutije, i to zajedno s porukom, pismom podrške. Vjeroučitelji Biskupije Krk koordinirali su akciju u razredima u kojima predaju vjeronauk, a brigu oko preuzimanja darova po školama te dostavu u sisačke škole preuzeo je Caritas Biskupije Krk. Organizatori ove akcije zajedno s djecom vjeruju da se njihova radost i zadovoljstvo prelila i na njihove vršnjake koji su primili darove. Katehetski ured i Caritas Biskupije Krk, stoga, srdačno zahvaljuju svim učenicima i vjeroučiteljima, školama i roditeljima, kao i volonterima koji su pomagali pri dostavi darova.