Vršanski osnovci s učiteljima obilježili Dane kruha

U četvrtak, 18. listopada 2018. godine, učenici i učitelji Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Područne škole Vrh obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tom prigodom održana je priredba nižih razreda uz podršku školskog pjevačkog zbora.

Pritom se mogla čuti recitacija dviju učenica 4. razreda, Visoka žuta žita, što je potpisuje Dragutin Tadijanović, nakon koje su trećaši uskočili u igrokaz Kruh s neba. Oni najmlađi školarci - prvašići - izrekli su mnoge mudre stihove u recitaciji Što radi pekar, a potom se zajednički zapjevalo Jabuko, jabučice. Tijekom izvođenja pjesme, svima okupljenima bio je ponuđen fini i zdravi čips od jabuka, kojeg su samo za ovo događanje ispekli četvrtaši.

Kako je posebno fin i zdrav ručak po tatinom receptu, ispričali su učenici 2. razreda, a zatim oduševili publiku poznatim repom o voću i povrću. Mogla se, također, vidjeti i kratka reportaža filmske sekcije koji su snimali učenike Eko-proizvođače kako rade kefir, zdrave smoothie i pekmez. Cijelu je svečanost popratio školski pjevački zbor s dvije prigodne pjesme, a priredbu je naposljetku zaključio vlč. Božidar Volarić blagoslovivši hranu, i naglasivši važnost i vrijednost zahvalnosti.

Nakon priredbe, svi su se roditelji zajedno s ostalim uzvanicima uputili pogledati zanimljivu, ali i mirisnu izložbu postavljenu u auli škole, koju su činili najfiniji pekarski proizvodi što su ih ispekle vrijedne mame i bake vršanskih osnovaca. Uz to, prvi su put svoje proizvode predstavili i članovi Učeničke zadruge Busilak, tako da su se mogli kušati i kupiti domaći, ekološki proizvedeni džemovi od miješanog voća, jabuka, šljiva i smokava.

I naposljetku, zaključimo slijedeće: Drago Sunce, zemljo draga, hvala Vam za sva Vaša blaga!