U vrtiću završio ciklus likovnih igraonica

U krčkom Dječjem vrtiću Katarina Frankopan, pod vodstvom odgajateljice Sunčice Maračić, tijekom pedagoške godine 2012./2013. organiziran je niz likovnih igraonica (radionica) koje je pohađalo dvanaest malenih kreativaca.

Same igraonice tijekom godine odvijale su se jednom tjedno, a u njihov su rad često bili uključivani i školarci, odnosno braća i sestre vrtićara. Djeca su tako svoju kreativnost imala prilike izraziti istražujući različite likovne tehnike i materijale, odnosno sudjelujući u mnogobrojnim aktivnostima koje se nisu provodile samo u prostorijama vrtića, već i u prirodi, ali i tijekom organiziranih kraćih izleta pored kojih valja izdvojiti mališanima osobito drag posjet Rijeci, odnosno tamošnjem lutkarskom kazalištu, što im je zasigurno bio izvrstan poticaj da pronađu inspiraciju za mnoge maštovite kreacije. Ta malena umjetnička djela potom su izlagana u auli vrtića, gdje su ih imali prilike vidjeti svi njegovi posjetitelji. Program igraonice pored roditelja sufinancirao je i Grad Krk.
Tijekom mjeseca lipnja maleni likovnjaci završetak druženja obilježili su posjetom riječkom kazalištu lutaka, ali i zajedničkom večerom kojoj su se pridružili i roditelji.
Svi oni čija se djeca početkom nove pedagoške godine žele okušati u nekoj od njima prilagođenih likovnih disciplina, ili nastaviti s prethodne godine započetom praksom, mogu se obratiti izravno voditeljici Sunčici Maračić.