Natječaj za sudjelovanje na izložbi Žena radnica

Pozivaju se vizualni umjetnici, dizajneri i ostali autori da svoje radove prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će u sklopu festivala Prvomajski inkubator, u krčkoj Galeriji Decumanus, biti postavljena između 01. i 08. svibnja 2015. godine.

Prvomajski inkubator tradicionalno je glazbeno-likovno događanje koje petu godinu za redom organizira Udruga Kreativni Krk. Jedan od ciljeva udruženja jest poticanje stvaralaštva i promocija mladih, odnosno neafirmiranih umjetnika, tako da i ove godine dio festivala čini prigodan izložbeni program.
Iza naziva ovogodišnje izložbe, krije se opširna tematika položaja žena na tržištu rada. Svijest o ovoj osjeljivoj temi već je dugo prisutna, no i dalje postoji nejednakost u vidu niže zaposlenosti i ekonomske aktivnosti žena. Samim činjenicama da su zarade žena u prosjeku bitno niže od zarade muškaraca te da i nadalje postoje za društvo tipično ženske djelatnosti, stvoren je input koji može rezultirati likovnim izražavanjem. Umjetnicima i dizajnerima tako se daje okvir kojeg postavlja naziv izložbe Žena radnica, a na koji su pozvani odgovoriti svojim autorskim radom. Asocijacije na temu su razne, a sudionicima je ostavljeno na izbor kako će obraditi samu problematiku. Sudionike se međutim potiče da kvalitetno istraže zadanu temu te da joj pristupe suvremeno.
Obzirom na inspiraciju pronađenu u najpopularnijim propagandnim sredstvima, za izložbu se mogu prijaviti isključivo radovi u formi plakata (B2 formata) ili kratkog filma (do 2 minute). Odabrani radovi biti će izloženi u renomiranoj krčkoj Galeriji Decumanus te virtualno na web stranicama Udruge Kreativni Krk. Otvorenje će pratiti glazbeni program što će se odvijati u neposrednoj blizini galerije.
 
Prijava mora sadržavati:
 
  1. plakat dimenzija B2 (uspravan, PDF datoteka, rezolucija za tisak) ili kratki film maksimalnog trajanja do 2 minute (.MOV ili .AVI datoteka, slati preko usluge WeTransfer) koji odgovara na zadatak ovog natječaja;
  2. naziv i kratki opis/koncept prijavljenog plakata/filma (do pola kartice teksta);
  3. životopis autora/grupe autora (do pola kartice teksta, mail i broj telefona);
  4. link na web stranicu autora, profil na društvenoj mreži i slično.
 
Prijave koje se šalju mailom na kreativnikrk@gmail.com, moraju stići zaključno s 16. travnjem do 23.59 sati! U odabiru radova sudjelovati će Lucija Štefančić (magistra restauriranja i konzerviranja umjetnina - slikar) kao predstavnica Udruge Kreativni Krk, Igor Gržetić (povjesničar umjetnosti i audio-vizualni umjetnik) i Mario Depicolzuane (dizajner). Odabrani radovi bit će objavljeni do 23. travnja.
 
Sva dodatna pitanja slobodno šaljite mailom na kreativnikrk@gmail.com!