Najljepše doba u godini, izložbeno predstavljanje Udruge Rukotvorine Krk

Najljepše doba u godini naziv je velike, dvodijelne i u prvome dijelu blagdanske izložbe Udruge Rukotvorine Krk čije će se otvorenje održati u nedjelju, 09. prosinca 2018., s početkom u 11.00 sati, u krčkoj Galeriji Decumanus, s time da će postav svim zainteresiranim posjetiteljima biti na raspolaganju sve do 12. siječnja 2019. godine, svakim radnim danom između 10.00 i 12.00 te 17.00 i 19.00 sati.

Vrijeme prosinca, adventa te iščekivanja Božića i Nove godine samo je po sebi čarobno i budi nadu u još bolje sutra. Da nam je dopušteno sanjati i vjerovati u dobro svjedoči nam upravo ovo, više no bilo koje drugo doba u godini. Kao da se u dogovoru s hladnoćom zimskih dana, povlačimo u tople domove i više vremena provodimo s bližnjima uz neodoljive mirise slastica i čaja te knjige i svjetlost svijeća. Narednih nekoliko tjedana Galerija Decumanus postat će upravo to čarobno mjesto. Jer svjetlost Božića simbolički će se uprizoriti predivnim i u potpunosti prirodnim svijećnjacima od trsa, mnoštvom svijeća i lampica. Blagdanski stol prepun jedinstvenih keramičkih tanjura, šalica i posudica pozivat će na okupljanje obitelji i uživanje u zajedništvu. A vijenci načinjeni od mirisnih grana loze, čempresa, bora i eukaliptusa doprinijet će svečanosti blagdana. Bit će tu mjesta i za božićna zvona, jaslice, drvca od filca i naplavina s mnoštvom ukrasa... A božićni grad složen od drvenih kućica emanirat će tišinu i mirnoću.

Kako je primarni cilj Udruge koja stoji iza ove izložbe koristiti prirodne i otpadne materijale s našeg otoka, u tom smjeru i s tom idejom izrađivane su i rukotvorine namijenjene izlaganju. Drvo, krčka ovčja vuna, keramika, žica, tekstil i perivi papir čine medije što su ih autorice primijenile kako bi uprizorile zaista najljepše doba u godini.

Svoje rukotvorine ovom će prigodom izlagati: Zdenka Doma, Jasminka Gršković, Renata Vojnić, Meri Lukarić, Andrijana Rušin i Dajana Grgantov te gosti, članovi Udruge keramičara Vali iz Kostrene.

Izložba će biti prodajna te popraćena brojnim prigodnim radionicama.

Nakon božićnog razdoblja, postav se mijenja tako da će se istim obuhvatiti i ostali (uz blagdansko vrijeme nevezani) radovi, što znači da će Decumanus postati poprištem općeg prikaza rada Udruge Rukotvorine Krk.

 

Raspored prigodnih blagdanskih radionica:

 

Galerija Decumanus, 12. prosinca, 17.00

→ Radionica izrade božićnih čestitki

 

Galerija Decumanus, 15. prosinca, 17.00

→ Radionica filcanja božićnih ukrasa

 

Galerija Decumanus, 19. prosinca, 17.00

→ Radionica izrade ukrasa za bor

 

Galerija Decumanus, 21. prosinca, 17.00

→ Radionica izrade ukrasa za bor

 

Galerija Decumanus, 21. prosinca, 17.00

→ Radionica filcanja božićnih ukrasa

 

Cijena radionice po osobi: 10,00 kn

Kontakt Udruge: rukotvorinekrk@gmail.com