Nagrađeni najbolji kroničari karnevalske tradicije

U krčkoj galeriji Decumanus, 07. ožujka 2017. godine, uručene su nagrade pobjednicima natječaja za najbolju karnevalsku fotografiju, što su ga u veljači zajednički raspisali Foto klub Krk i Turistička zajednica Grada Krka.
Na sam natječaj, koji je nudio mogućnost apliciranja u trima kategorijama, i to za najbolju fotografiju maske, najbolju fotografiju dječje maske i fotografiju koja na Facebook profilu Kluba prikupi najveći broj lajkova, ukupno je pristiglo čak 105 fotografskih radova. Stručni tim u čijem su sastavu bili majstori fotografije Zoran Đorđević i Ivica Brusić Brujo te specijalistkinja digitalne fotografije Marijana Kirasić Nekić, ujedno i predsjednica Kluba, nagradu za najbolju fotografiju maske dodijelili su Igoru Popoviću (prva slika u galeriji), a nagradu za najbolju fotografiju dječje maske Mirku Menalu (druga slika), s time da je Milovanu Kirinčiću uručeno posebno priznanje za simpatičnu fotografiju autohtone otočne maske. Najveći broj lajkova na Facebook profilu Kluba prikupio je rad Irme Kučan Farkaš (treća slika), pa je i njoj dodijeljena zaslužena nagrada.
Stručne publikacije svim nagrađenim autorima ovom je prilikom predala direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina, a značajan prilog ovoj svečanosti dali su Frankopani Knezovi Krčki i streličari iz kluba Maura Kal. Ovim natječajem, koji ima potencijala prerasti u tradiciju, Fotok klub Krk daje svoj doprinos očuvanju naše bogate nematerijalne baštine vezane uz karnevalsku tradiciju.