Na temu Krčka zima raspisan literarni natječaj za mlade otočane

Multimedijalna udruga Krčka beseda i nezavisni internetski portal Otok Krk (www.otok-krk.org) raspisuju tradicionalni, osmi po redu, natječaj za najbolji učenički literarni rad na temu Krčka zima (riječ je o asocijativnom pojmu koji ne mora biti u naslovu uratka). Forma mu nije zadana, što znači da može biti proza ili pjesma, iako je poželjno da bude napisan na jednom od otočnih dijalekata.

U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola s područja otoka Krka. Prijavljeni rad mora biti potpisan punim imenom i prezimenom, adresom, razredom i školom čemu treba pridodati i kontakt telefon te sve zajedno poslati e-mailom na: otokkrk.org@gmail.com, i to zaključno do ponoći 30. studenog 2022. godine.

Žiri u sastavu Nede Milenkovski, Eme Jedrlinić i Darije Papa izabrat će najbolji učenički uradak u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca, a autori će biti nagrađeni plaketom, knjigom i pretplatom u Gradskoj knjižnici Krk za narednu godinu. Nagrade će tako, u povodu Svjetskog dana pjesništva, biti uručene 21. ožujka 2023. godine, a najuspjelije uratke očekuje i objava na portalu Otok Krk.