Na području Grada Krka otvoren četvrti dječji vrtić - Područni vrtić Milohnići

Dječji vrtić Katarina Frankopan Krk čiji je osnivač Grad Krk, 06. studenog 2023. godine, otvorio je vrata četvrtog vrtića na području Grada Krka. Njega su, posebice, priželjkivale mlade obitelji nastanjene na području Šotoventa - najzapadnijeg otočnog predjela, koje se može pohvaliti velikim brojem djece.

Dio kapaciteta negdašnje škole u naselju Milohnići, smještene na adresi Milohnići 63, adaptiran je za provođenje djelatnosti ranog i predškolskog odgoja s kapacitetom od dvije odgojno-obrazovne skupine. Sukladno potrebama lokalnog stanovništva, a na temelju upisne procedure, ondje su formirane jedna jaslička i jedna vrtićka skupina. Broj djece upisane u svaku od tih njih, kao i u ostalim vrtićima objedinjenih ustanovom Katarina Frankopan, kreće se unutar brojke propisane Državnim pedagoškim standardom.

Posebno veseli činjenica što se, smještajem djece u novootvoreni Područni vrtić Milohnići, iscrpila lista čekanja za upis djece s prebivalištem na području Grada Krka. Drugim riječima, svih 26-ero mališana koja su u proljetnom upisnom roku ostali na listi neupisane djece, steklo je pravo upisa u Matični vrtić Krk ili u Područni vrtić Milonići. Također, uvažena je i zamolba nekolicine roditelja koji su, zbog blizine stanovanja, iskazali interes za izmještanjem djeteta iz Krka u Milohniće. U toj se proceduri u Matičnom vrtiću Krk oslobodilo 10-ak mjesta koja su popunila djeca s liste čekanja prema redoslijedu prvenstva. Osim liste neupisane djece u Krku, jednako je važno navesti i kako je u Područnom vrtiću Vrh na listi čekanja bilo 11-ero djece koja su, također, dobila priliku pohađati vrtić u blizini mjesta stanovanja.

I za kraj, vodstvo i djelatnici Dječjeg vrtića Katarina Frankopan Krk roditeljima zahvaljuju na suradnji, a mališanima žele puno radosti, veselja, igre i učenja pod krovom njihove nove dječje kuće!