Move2Learn, Lear2Move: Estonski i nizozemski srednjoškolci u gradu Krku

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, ovih je dana domaćin učenicima iz Srednje škole Kuusalu (Kuusalu Keskkool), iz istoimenog estonskog grada, a koji između 24. i 30. travnja 2018. godine borave u gradu Krku.

Estonski srednjoškolci u Krk su pristigli u okviru inicijative Move2Learn, Learn2Move, i to kao dobitnici ekskurzije (mobilnosti) zahvaljujući nagrađenom eTwinning projektu Welcome To Wherever You Are kojeg provode u partnerstvu s krčkim srednjoškolcima pod mentorstvom prof. Gordije Marijan. Mladim Estoncima u Krku su se pridružili i njihovi kolege - ambasadori Europskog parlamenta iz Srednje škole Picasso Lyceum (SCZ Picasso Lyceum) iz nizozemskog grada Zoetermeera koji zajedno s Krčanima sudjeluju u eTwinning projektu Bear Goes on a Trip Across the EU.

Prvi dan ove sedmodnevne ekskurzije tako je u cijelosti ispunio očekivanja, a realizirani su i svi postavljeni ciljevi, uključujući međusobno predstavljanje i upoznavanje, teambuilding, terensku nastavu, drugim riječima učenje uz smijeh i druženje.

Podsjetimo, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir još je prošle godine postala dijelom inicijative Move2Learn, Learn2Move, kada je na natječaju za najuspješnije eTwinning projekte u 2016./2017. školskoj godini zaslužila nacionalnu oznaku kvalitete, što je učenicima uključenim u njegovu realizaciju priskrbilo razrednu ekskurziju u nizozemsku prijestolnicu - Amsterdam, a sve s ciljem (sukladno svrsi Move2Learn, Learn2Move inicijative) promicanja europskog identiteta, aktivnog građanstva i povećanja međukulturalnog razumijevanja.