Mići Boduli iznova odnijeli pobjedu na Hrvatskom dječjem festivalu

Krajem studenog ove godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održan je 27. Hrvatski dječji festival (HDF), i to uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskoga sabora, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Grada Zagreba.

Nakon 20 godina ova je festivalska priredba vratila svoj natjecateljski karakter, a poznati krčki Dječji pjevački zbor Mići Boduli koji je ondje nastupio uz još 22 zborska kolektiva zaslužio je prvu nagradu stručnog žirija, kao i sada već odmakle 2003. godine.

Taj su uspjeh ostvarili pjesmom Jež i jubav koju s autorske strane potpisuju Robert Grubišić i Irena Žgaljić-Magašić, dok je solistički dio, pod vodstvom voditeljice Ivone Bobinac, povjeren Piji Matković. Pjesma je ujedno nagrađena za najbolju festivalsku skladbu, a voditeljici Ivoni Bobinac dodijeljeno je i priznanje za umjetničko postignuće u radu s dječjim zborom.

Iako naši zboraši njeguju čakavsku riječ i istarsko-primorski melos, isto tako vrlo su uspješni u obradama i interpretacijama popularnih stranih hitova poput Nothing else matters ili The sound of silence za koje su snimili i video-spotove. U zboru trenutno pjevaju: Dorotea Žužić, Mirta Erić, Pia Matković, Magdalena Frleta, Zora Lena Čeperić, Marley Alaniz, Doris i Lara Justić, Ivona Depikolozvane, Leona Mrakovčić, Valerija i Elena Kvasić, Petra Pokupec, Melani i Emili Budimir, Marta Rampin, Lara Mavrić, Katarina Vlaisavljević i Mila Strčić.