Međunarodni dan žena proslavite uz besplatne slikarske radionice!

Po prvi put u gradu Krku, Međunarodni dan žena obilježit će se slikarskom radionicom pod motom Art&Wine, s time da će sate zabave, opuštanja, ali i posvećivanja kreativnim izazovima, polaznicima priskrbiti voditeljica Alenka Goldner Sučić, samostalna umjetnica, slikarica i profesorica likovne kulture. Ova radionica na kojoj će se svi poklonici likovnosti, korak po korak, okušati u slikanju akrilnim bojama, na redu je u srijedu, 08. ožujka 2023. godine, a odvijat će se u prostoru Male vijećnice Grada Krka (Trg bana Josipa Jelačića 2), uz početak zakazan u 17.00 sati. No, zbog iznimnog interesa, uoči Dana žena, u utorak, 07. ožujka, na istom mjestu, u isto vrijeme i pod istim vodstvom, održat će se još jedna, dodatna radionica! Međutim, prijave za obje radionice zatvorene su zbog popunjenosti svih mjesta! 

Da se okušaju u slikanju i demonstriraju vlastitu kreativnost, Krčanima će omogućiti Turistička zajednica Grada Krka, i to vođena iznimnim interesom kojim je u sklopu prošlogodišnjeg izdanja manifestacije Dani smokava rezultiralo premjerno organizirano istoimeno druženje.

 

 

Ovaj edukativni kulturno-zabavni program zamišljen je kao slikarska zabava uz čašu finog krčkog rosé vina, koja ne zahtijeva prethodno slikarsko iskustvo i znanje. Uz stručnu pomoć, u opuštenoj i poticajnoj atmosferi, zadatak će biti naslikati sliku u tehnici akrila na platnu, s time da je kao lajtmotiv radionice izabrano cvijeće, koje zbog svoje simbolike i skrivenog jezika često biva idealnim darom upravo u povodu Dana žena, a ne smijemo zaboraviti ni činjenicu kako su floralni motivi jedni od najzastupljenijih u povijesti likovne umjetnosti, uopće. Ruža, primjerice, simbolizira ljubav i ljepotu, prizivajući rajsku raskoš, karanfil utjelovljuje revoluciju, narcis združuje prolaznost i nadu, ljiljan ukazuje na nevinost i besmrtnost, lotos nas povezuje s duhovnošću, ljubičica s poniznošću, dok mimoza zagovara slobodu, a tulipan i gerber životnu radost i zajedništvo…

Materijal potreban za sudjelovanje osigurava organizator, a jedino što je na radionicu potrebno donijeti malo je pobuđene kreativnosti, ljubav prema likovnom stvaralaštvu i, svakako, dobro raspoloženje.  

Radionica Art&Wine dio je velikog svjetskog pokreta popularizacije slikarstva i ostalih likovnih disciplina.

 

 

O voditeljici radionice:

Alenka Goldner Sučić, rođena je u Ogulinu, a trenutno živi na relaciji Ogulin - Krk, smatrajući Krk, također, svojim gradom za koji je vezuju prijateljstva te pregršt lijepih sjećanja iz djetinjstva i mladosti. Završila je Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, smjer Likovna kultura, specijaliziravši slikarstvo u klasi profesorice Ksenije Mogin. Dugi niz godina stvarala je i djelovala kao samostalna likovna umjetnica, izlagavši na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Bavila se primijenjenom i dekorativnom umjetnošću, a jedno je vrijeme u školi predavala likovnu kulturu. Posljednjih nekoliko godina posvetila se svojoj najvećoj ljubavi, spajanju likovne umjetnosti i pedagogije, organizirajući, pod motom Art&Wine i Art&Fun, likovne radionice za polaznike različitih generacija, jer, kako sama kaže, u opuštenom i spontanom okruženju najlakše se prenose znanja i šire vidici o likovnosti. Vlasnica je Obrta za umjetničko stvaralaštvo GoldArt.

Autor fotografija: Borut Brozović (Studio B) za Turističku zajednicu Grada Krka.