Međunarodni dan joge i serija besplatnih ljetnih joga vježbi

Grad Krk još se jednom priključuje obilježavanju Međunarodnog dana joge (International Day of Yoga) koji se globalno slavi 21. lipnja! Stoga, započnite jutro rekreacijom na otvorenom te ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom, uz vodstvo licencirane joga instruktorice, terapeutkinje i poznavateljice indijske filozofije Svjetlane Vrkljan Radovčić poznatije kao Svjetlana Surya (joga protokol).

Sezona prilagođenih joga vježbi, motivirana upravo Međunarodnim danom joge, uz miris kadulje i zvuk gonga, započinje već ovog četvrtka, 15. lipnja, s početkom u 08.00 sati, na otvorenom vježbalištu Dražica (Activity Center Krk), s time da se program namijenjen svim stanovnicima i posjetiteljima grada koji žele osjetiti brojne dobrobiti koje joga pruža u potrazi za holističkim zdravljem i skladom, između 15. lipnja i 14. rujna, na istoj lokaciji, nastavlja dvaput tjedno, i to svakog utorka i četvrtka, od 08.00 do 09.00 sati. Prilikom treninga obavezna je upotreba vlastite prostirke, a po dolasku, prije sudjelovanja, potrebno se prijaviti na recepciji otvorenog vježbališta Dražica.

Sudjelovanje u ovom rekreativnom programu je besplatno zahvaljujući sponzorstvu Turističke zajednice Grada Krka.

Međunarodni dan joge diljem svijeta obilježava se još od 2015. godine, a Hrvatska je jedna od mnogih zemalja koje su podržale taj proglas. U tom kontekstu, treba istaknuti kako će grad i otok Krk biti dijelom zajednice hrvatskih gradova koji će u drugoj polovici lipnja obilježiti ovu globalnu inicijativu, a sve s ciljem da se ukaže na dobrobiti sklada, mira i zajedništva, što ih u okvirima svog rekreacijsko-duhovnog koncepta zastupa i promiče joga.

Fotografije: Borut Brozović/TZG Krka.