Medijsko obrazovanje je važno: Pridruži se projekcijama i diskusijama za djecu i mlade u gradu Krku

Ljetna škola medijske i digitalne pismenosti u kojoj će nastavnice i nastavnici (hrvatskog jezika, informatike, razredne nastave i ostalih predmeta) osnovnih i srednjih škola s područja čitave Hrvatske upoznati snimanje i montažu podcasta (pod vodstvom mentora Dubravka Kuhte), kao i kratkog dokumentarnog filma (pod vodstvom Marije Georgiev), između 12. i 16. rujna 2022. godine, odvijat će se na različitim lokacijama diljem grada Krka.

Kako provesti i kvalitetno dokumentirati intervju? Koje nam prizore i zvukove dostojne najljepših dokumentaraca nudi otočni ambijent? Na koji način očuvati prirodu za održivije i zelenije sutra? To su samo neka od pitanja na koja će polaznici dobiti odgovore, uz učenje načela i tehnike snimanja te montiranja zvuka i slike.

U pratećem programu ove Ljetne škole, u utorak, 13., i četvrtak, 15. rujna, u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk), s početkom u 18.00 sati, održat će se, za javnost otvorene, projekcije filmova za djecu i mlade praćene diskusijom. Filmovi su odabrani s obzirom na kriterij korisnosti, kao i sukladno mogućnosti da se kroz njih tematiziraju važni aspekti filma kao medija te odnosa publike prema medijima u širem smislu.

Ljetna škola organizirana se u sklopu projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, i to s ciljem usvajanja kompetencija korištenja tehnike, priprema i izrade originalnih medijskih sadržaja s naglaskom na nove elektroničke medije te multimedijalne sadržaje pogodne za diseminaciju online kanalima. Dakle, namjera je projektnih partnera - Bacača Sjenki, Telecentra, Kurziva i Gonga -  kroz praktične radionice pokazati kako je moguće kreativno koristiti digitalnu multimedijsku produkciju za obogaćivanje nastavnog procesa, povezivanje nastavnih sadržaja i multimedije te jačanje digitalnih i medijskih kompetencija samih učenika i učenica kroz upoznavanje cjelovitog procesa produkcije.