Medicinsko-biokemijski laboratorij Krk: Mnoge pretrage odsad se mogu obaviti i na otoku

Odnedavno je u gradu Krku otvoren Medicinsko-biokemijski laboratorij Krk gdje se svakim radnim danom, pored ostalog, može napraviti alergo test, test intolerancije na hranu, tumorske markere, markere hepatitisa, pregledati zdravlje štitnjače i prostate, izvaditi krvnu grupu ili Rh faktor.

Alergo 295 test je najsuvremeniji test u dijagnostici alergijskih bolesti. Iz jednog postupka vađenja krvi može se dobiti potpuna kvalitativna i kvantitativna slika alergena, a sve to bez prekidanja terapije ili bivanja natašte. Osim toga, Alergo 295 ima i tu prednost što se može provoditi u akutnoj fazi, jer se reakcija odvija na tijelu, a pogodan je i za najmlađu djecu. Riječ je o najširem panelu dostupnom u Hrvatskoj kojeg čine: pedijatrijski, nutritivni, prošireni inhalacijski te osnovni inhalacijski panel.

U krčkom Medicinsko-biokemijskom laboratoriju također se može napraviti i test intolerancije na hranu, a na raspolaganju su: vegetarijanski panel i test intolerancije na hranu - testiranje na 220, 125 ili 93 namirnice.

Sve usluge moguće je dogovoriti svakim radnim danom između 07.00 i 15.00 sati, a dogovaranje se vrši telefonskim putem, pozivom na broj 051 221 956. Laboratorij se nalazi u sklopu Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradskoj 2b, a njegova je voditeljica Gorana Bonifačić, mag. med. biochem. Laboratorij djeluje kao privatna praksa ugovorena s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Image by Freepik