Mališani, pripremite se za druženje sa sv. Nikolom!

Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.

Galerija Decumanus tako će iznova, između 30. studenog i 05. prosinca, postati pošta sv. Nikole gdje će svako dijete dobiti priliku da mu u veliki sandučić ostaviti poruku s ispisanom ili iscrtanom željom. Međutim, svi oni koji ne stignu do sandučića svoje će mu pisamce moći predati osobno, jer 05. prosinca, u 17.00 sati, milosrdni svetac i njegova raspoložena pratnja brodom pristaju u Krčku luku gdje će ih dočekati raspjevani i rasplesani Mići Boduli, ali i glasna povorka krčkih limenjaka. Druženja sa sv. Nikolom, uz neizostavnu podjelu poklon-paketa, nastavljaju se već 06. prosinca, i to najprije u sklopu veselih školskih i vrtićkih priredbi, dok će između 15.00 i 18.00 sati, u Galeriji Decumanus, na red da mu se povjere kakvi su tijekom godine bili doći i oni najmlađi. Kao i dosad, događanja koja se priređuju sv. Nikoli u čast priređuje Centar za kulturu Grada Krka.

(Mole se roditelji čiji mališani do početka prosinca nisu primili pismo sv. Nikole da se radi ažuriranja popisa djece jave organizatoru, i to telefonom na 051 220 041, odnosno e-mailom na kultura@gradkrk.net. Ova molba odnosi se isključivo na djecu s područja Grada Krka od jedne do sedam godina starosti, s time da je za naknadan upis potrebno dostaviti Potvrdu o prebivalištu, i to ne stariju od šest mjeseci.)

 

Programski letak [.pdf]

 

Program:

 

30. studenog - 05. prosinca 2018. | cjelodnevno

Galerija Decumanus

Pošta sv. Nikole

 

05. prosinca 2018. | 17.00

Krčka riva

Doček sv. Nikole

Dječji pjevački zbor Mići Boduli

Gradska glazba Krk

 

06. prosinca 2018. | 08.30 - 12.30

DV Katarina Frankopan Krk/Vrh i OŠ Fran Krsto Frankopan Krk/Vrh

Druženja sa sv. Nikolom i podjela-poklon paketa školarcima

 

06. prosinca 2018. | 15.00 - 18.00

Galerija Decumanus

Podjela poklon-paketa za mališane od jedne do sedam godina