Mališani, pripremite se jer sv. Nikola uskoro dolazi u krčku luku!

Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 27. studenog i traje sve do 06. prosinca.

Galerija Decumanus tako će iznova, između 27. studenog i 05. prosinca, postati pošta sv. Nikole gdje će svako dijete dobiti priliku da mu u veliki sandučić ostaviti poruku s ispisanom ili iscrtanom željom. No, osim što će postati svečeva pošta, galeriju će ove godine obuzeti i prava zimska atmosfera, kreirajući scenografiju za izložbu Čarobna Svarogova šuma jednog od najistaknutijih hrvatskih umjetnika, ilustratora i autora Zdenka Bašića. Mističan šareni svijet uhvaćen u njegovim raskošnim ilustracija motiviran je danas gotovo zaboravljenim elementima hrvatske narodne predaje.

 

 

Iako je doček sv. Nikole, planiran 05. prosinca na gradskoj rivi, otkazan zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika, druženja sa sv. Nikolom, uz neizostavnu podjelu poklon-paketa, neće izostati, jer on će već 06. prosinca, u jutarnjim satima sudjelovati u veselim školskim i vrtićkim priredbama, dok će između 15.00 i 18.00 sati, u polukupoli kod Velikog parka (ispod koprivića), na red da mu se povjere kakvi su tijekom godine bili te prime zasluženi dar doći i oni najmlađi.

Kao i dosad, događanja koja se priređuju sv. Nikoli u čast, usklopu manifestacije Advent u Krku, priređuje Centar za kulturu Grada Krka.

Autor fotografija: Srđan Hulak.

 

 

Program:
 

27. studenog - 05. prosinca 2022.

Galerija Decumanus

Pošta sv. Nikole

 

27. studenog - 24. prosinca 2022.

Galerija Decumanus

Čarobna Svarogova šuma, izložba zaboravljenih starohrvatskih priča i ilustracija Zdenka Bašića

Radno vrijeme galerije: pon. - pet., 10.00 - 12.00; 17.00 - 19.00

 

06. prosinca 2022., 08.30 - 12.30

DV Katarina Frankopan Krk/Vrh i OŠ Fran Krsto Frankopan Krk/Vrh

Druženja sa sv. Nikolom i podjela-poklon paketa školarcima

 

06. prosinca 2022., 15.00 - 18.00

Polukupola kod Velikog parka (ispod koprivića)

Podjela poklon-paketa mališanima od jedne do sedam godina koji nisu obuhvaćeni podjelom poklon-paketa u školama*


*Pokloni se preuzimaju uz obavezno predočenje pozivnice koja će biti poslana na adresu na kojoj je dijete prijavljeno!