Malene Krčane oduševili darovi sv. Nikole

Ni ove godine omiljeni svetac kojem se najviše vesele najmlađi nije zaobišao naš grad. Bogat program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započeo je već 28. studenog 2014. godine, postavljanjem pošte sv. Nikole na vrata krčkog Decumanusa tako da su mnoga djeca iskoristila priliku te mu u veliki sandučić ostavila poruku s ispisanom ili iscrtanom željom.

Tijekom 05. prosinca, milosrdni svetac i njegova raspoložena pratnja čitav su dan boravili u gradu Krku, pohodeći najprije krčke osnovnoškolce, da bi i ondje ostavili pokoje iznenađenje kao zahvalu za trud uložen u pripremu uvijek maštovitog programa s kojim ga naši školarci tradicionalno dočekuju. Druženje s vrtićarima nastavljeno je na Trgu Kamplin, i to uz nastupe Mićih Bodula i svirku krčkih limenjaka. Nakon šetnje, praćene glazbom, duž krčku starogradsku jezgru, povorka roditelja i sretnih mališana svoj je put završila na Veloj placi, gdje su najznatiželjniji dobili priliku popričati s omiljenim svecem. Dan je u Decumanusu završen promocijom ilustriranog vodiča - slikovnice Đir po Krku kojeg su pred okupljenim znatiželjnicima predstavili Maja Parentić, ravnateljica krčkog Centra za kulturu te autori Denis Lešić i Saša Lončarić. Riječ je o korisnoj knjižici koja će svoje čitatelje, bili oni djeca ili odrasli, na zanimljiv, ali i vrlo informativan način provesti gradom, a koju su svi krčki mališani dobili u svojim poklon paketima. Objavu ove edukativne slikovnice prati i izložba ilustracija Saše Lončarića do 15. prosinca otvorena u Decumanusu.
Priča je, 06. prosinca, nastavljena gotovo cjelodnevnom podjelom darova kada su na red, da sveca pozdrave i podsjete kakvi su tijekom godine bili te prime zasluženi poklon, došli i najmlađi krčki klinci.
Kao što to inače biva bogat program sv. Nikoli u čast, uz veliku podršku limene glazbe, zboraša i školaraca - krampusa, realizirao je Centar za kulturu Grada Krka.