Ljetni kulturno-zabavni program na području Mjesnog odbora Milohnići

U mjesecu kolovozu, Mjesni odbor Milohnići, uz potporu Grada Krka i Turističke zajednice Grada Krka, za svoje je sumještane, ali i turiste, pripremio zanimljiv kulturno-zabavni program koji će se odvijati u naseljima Brzac i Milohnići, a kojeg čine dva besplatna koncerta i dvije besplatne kazališne predstave.

Svoj će koncert, 12. kolovoza, s početkom 21.00 sat, na placi u naselju Brzac, a 31. kolovoza, u 20.30 sati, na placi u Molihnićima, održati muška Klapa Tramuntana iz Kraljevice. Pritom će publici predstaviti glazbeno nasljeđe oslonjeno na mediteranski vokalno-instrumentalni izričaj, što znači da će karakteristično višeglasno pjevanje popratiti gitarom i mandolinom. Tramontanu danas čine znana imena kvarnerske glazbene scene, s višegodišnjim iskustvom djelovanja u raznim klapskim sastavima, među kojima su Fortunal, Vinčace i Krk.

 

 

Osim u kvalitetnoj klapskoj pjesmi, mještani Milohnića, moć će uživati i u dvjema kazališnim predstavama, jednoj dječjoj i drugoj namijenjenoj odrasloj publici, a koje će se na placi odigrati 25. kolovoza. Predstava za djecu Zbrko i Oli na redu je u 18.00, a komedija Ljubav je na Vrelu u 21.00 sat. Obje predstave kreirane su u produkciji popularnog riječkog Ri Teatra.

 

 

Predstavom Zbrko i Oli, čiji tekst potpisuje Zlata Vukelić, a režiju Bojan Lakoš i Nebojša Zelič, dok u njoj glume Jasna Jeličić, Luka Šegota i Korina Lukanović, kroz nestašne pustolovine dvojice razigranih glavnih protagonista - Zbrka i Olija, najmlađi poklonici kazališta na zabavan, komičan i njima prilagođen način bit će poučeni o bontonu, tj. uzornom i pristojnom ponašanju u različitim situacijama, te potaknuti na razmišljanje o vrijednostima poput tolerancije i empatije. Značajan dio predstave je i glazba, čiji je autor Srđan Badurina.

 

 

Najrecentnija komedija Ri Teatra Ljubav je na Vrelu, za čiji je tekst bio zadužen Donato Jurković, a režiju Bojan Lakoš, dok u predstavi glume Jasna Jeličić, Luka Šegota, Korina Lukanović i Duje Katalinić, inspirirana je popularnom reality emisijom Ljubav je na selu. Radnja je tako smještena na otočić Vrelo naseljen isključivo ženama. Glavna junakinja teta Manda ondje živi sa svojom nećakinjom Violetom, zimi poprilično monotono, ali ljeti živahno zbog bavljenja turizmom. Nakon što Violeta isplanira odlazak s otoka, svoju tetu ne želi ostaviti samu te ju prijavljuje u emisiju Ljubav je na selu, nakon čega kreće prava komedija. U mnoštvu osebujnih kandidata u najuži krug ulazi dvojac skrivenih namjera - tamanitelj štetočina Pino Goldoni i pjesnik Ozren Širola… Specifičnost ove prave ljetne predstave, posve u Ri Teatar stilu, ogleda se u njezinoj interaktivnosti. Na samom početku publika će dobiti upute kako glasovati, jer slanjem SMS-ova putem mobilnih telefona moć će odlučiti koji je od dvojice spomenutih kandidata prikladniji za tetu Mandu te time sudjelovati u kreiranju završetka predstave. Dakle, osim dobrog raspoloženja, kako bi iskustvo bilo potpuno, na predstavu je potrebno ponijeti i mobitel!

 

Program:
 

Subota, 12. kolovoza 2023.

Brzac, placa

21.00, koncert Klape Tramuntana

 

Petak, 25. kolovoza 2023.

Milohnići, placa

18.00, predstava za djecu Zbrko i Oli, Ri Teatra

21.00, komedija Ljubav je na Vrelu, Ri Teatra

 

Četvrtak, 31. kolovoza 2023.

Milohnići, placa

20.30, koncert Klape Tramuntana

 

Za sve programe ulaz je slobodan!