Lica grada Krka, otvorenje izložbe fotografija Srđana Hulaka

Otvorenje izložbe portretne fotografije Lica grada Krka Srđana Hulaka održati će se 24. prosinca 2014. godine u krčkoj Galeriji Decumanus s početkom u 10.30 sati. Nakon otvorenja, kao dio manifestacije Krčko badnje jutro, sve posjetitelje očekuje božićni koncert riječkih Putokaza i badnja marenda.

Prema riječima autora, izložbeni projekt Lica grada Krka, koji objedinjuje 65 subjektivno izabranih portreta, zamišljen je s naumom da združi ljude, odnosno dovede ih u međusobnu interakciju te naposlijetku svjedoči kao trajan dokument našeg grada i ovog vremana. Ljudske priče, poručuje Hulak, najzanimljivaja su tema u fotografiji, ali u isto vrijeme najkompleksnija i najteža, međutim kada se u tome uspije fotografija prestaje biti tek dokument, već postaje svojevrsnim poligonom za prenošenje priča i emocija! Simboličan je to podsjetnik na činjenicu kako je, unatoč uznapredovaloj tehnologiji, neposrednih kontakata među ljudima sve manje, stoga inzistiranjem na komunikaciji licem u lice možemo najprije inicirati promišljanje, a potom i svjedočiti dobrodošloj promjeni. Više o motivima koji stoje iza ovog zanimljivog projekta pogledajte u autorovu video-blogu!
 
 
Izložba Lica grada Krka, čiju organizaciju potpisuje Centar za kulturu Grada Krka, ostaje otvorena do 09. siječnja 2015. godine, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 te od 17.00 do 19.00 sati.