Kultna Večernja škola Željka Pervana uvela u kazališni dio programa ovogodišnjih Ljetnih priredbi

U kazališni dio programa 67. Ljetnih priredbi, 28. lipnja 2023. godine, pred solidno popunjenim auditorijem Scene Zidine (locirane do Trga krčkih glagoljaša), uvela je kultna Večernja škola Željka Pervana, i to s oproštajnom predstavom Posljednja Večernja.

Najpopularniji humoristični serijal svih vremena - Večernja škola - nakon dugih 15 godina ponovno je okupio svoje junake i krenuo na oproštajnu turneju Hrvatskom. A u svega nekoliko mjeseci, predstavu Posljednja Večernja pogledalo je više od 20 tisuća ljudi, s time da se turneja nastavlja i tijekom ljetnih mjeseci.

Profesor Maksimilijan Jure Kučina (Željko Pervan) i njegovi učenici Blaž (Damir Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra) u svaki od gradova domaćina donose originalne skečeve, praćene salvama smijeha. A izuzetak nije bio ni Krk, s time da su junaci Večernje škole dočekani i ispraćeni glasnim aplaudiranjem.

Inače, oproštajna turneja započela je početkom godine, točnije 17. veljače u Slavonskom Brodu, a u međuvremenu su dobro raspoloženi dečki obišli Čakovec, Rijeku, Osijek, Karlovac, Zadar, Split, Koprivnicu, Vukovar, Požegu, Našice, Šibenik, Zagreb, Ivanić Grad i mnoga druga mjesta, a gostovanje su zabilježili i u susjednoj Bosni i Hercegovini - Mostaru i Sarajevu. Rasprodane sportske dvorane, euforična publika i neponovljivo dobra atmosfera obilježili su baš svako pojavljivanje originalne postave Večernje škole.

 

 

Vijest da su se naši junaci ponovno okupili zaista je brzo odjeknula među brojnim fanovima ovog dugovječnog humorističnog serijala. A o tome kako su nakon velike pauze došli na ideju da se iznova okupe, otvoreno je progovorio upravo Pervan: Nismo mi došli na tu ideju, već smo sve ove godine bili pod ogromnim pritiskom, jer stalno su nas pitali - ej kad' ćete opet? A da nisu pogriješili potvrđuje srčana publika koja puni dvorane od samog početka turneje i protagoniste Večernje škole dočekuje uz ovacije. A Pervan doista, već više od tri desetljeća, s punim pravom slovi za vodećeg i najkarizmatičnijeg hrvatskog komičara. Još od nastanka Zločeste djece, preko Večernje škole, pa sve do Pervanovog dnevnika i novijih predstava poput Na komadiću Europe te Ljubav i zloba, Pervanovi projekti, stand-up nastupi i predstave uredno ruše rekorde popularnosti gdje god da se pojavi.

Duhovit se ne može postati, ali ni prestati biti duhovit, tvrdi Željko Pervan, a on je, bez pretjerivanja, zajedno sa svojim učenicima u Posljednjoj Večernjoj možda i najduhovitiji dosad!

 

 

U nastavku kazališnog dijela Ljetnih priredbi, već u ponedjeljak, 03. srpnja, slijedi hit komedija 4 POZE - sretan svršetak B glad produkcije, a u srijedu, 05. srpnja, predstava za djecu Carevo novo ruho Teatra Naranča.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.