Kroz besplatnu obuku za neplivače i plivače početnike prošlo 40 mališana

Gradsko društvo Crvenog križa Krk i ove je godine provelo besplatnu obuku za neplivače ili plivače početnike namijenjenu mališanima predškolskog uzrasta, od pete do sedme godine starosti. Za četiri grupe neplivača obuka je odrađena u dva termina, i to između 10. i 14. srpnja na plaži Portić u Malinskoj te između 17. i 21. srpnja na plaži Portapisana u gradu Krku.

Uz stručno vodstvo instruktora plivanja Sebastijana Mohara, kroz ove radionice ukupno je prošlo 40 mališana, s time da ih je naposljetku samostalno proplivalo čak 90 posto, dok ih je manjina ostala pri plivanju uz pomoć pomagala koja su korištena tijekom obuke. Svi polaznici radionica bili su osigurani od eventualnih nezgoda, koje nasreću nisu zabilježene.

Djeca su se tijekom ovog desetosatnog programa, pored ostalog, oslobađala straha od vode, učila osnovnim tehnikama plivanja i pravilnom disanju, a sve to kroz igru. Cilj ovogodišnje obuke, poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Krk, na zadovoljstvo sviju, u cijelosti je ispunjen, a maleni polaznici radionica na kraju su nagrađeni diplomama i prigodnim majicama.