Krk Music Fest - vrhunska glazba i gastronomija uskoro u gradu Krku

Prvo izdanje Krk Music Festa, između 21. i 23. lipnja 2018. godine, održat će se u gradu Krku, pretvarajući ga u centar vrhunske zabave. Festival započinje svečanim otvorenjem na Krčkoj rivi, nakon čega će svi njegovi posjetitelji tijekom tri dana imati priliku uživati u različitim glazbenim žanrovima, jedinstvenoj gastronomskoj ponudi i zanimljivim radionicama.

Krk Music Fest organizira se u povodu Svjetskog dana glazbe što se svake godine obilježava 21. lipnja, ujedno predstavljajući i izvrsnu priliku za dočekom ljeta. Upravo je taj međunarodno slavljen dan potaknuo pokretanje festivala koji svojim programom slavi glazbu, a čije se otvorenje poklapa s mnogima najdražim danom u godini - prvim danom ljeta. Prema tome, Krk Music Festom naš grad i otok pridružit će se globalnom kolektivu u proslavi dana posvećenog glazbi. A tvrtka Valamar Riviera, u suradnji s Gradom Krkom i Turističkom zajednicom Grada Krka, bogatim će festivalskim programom svim njegovim posjetiteljima sigurno pružiti vrhunsku zabavu i trenutke za pamćenje.

Valamar kao vodeća turistička kompanija ima odgovornost razvijati destinacije u kojima posluje, pa tako i gostima odmor začiniti nezaboravnim trenutcima. Zato smo u dogovoru s Gradom Krkom i Turističkom zajednicom Grada Krka inicirali ovaj višednevni festival, čije se premijerno izdanje uskoro očekuje, u nadi da ćemo izazvati veliki interes, i naići na pozitivne reakcije. Program je namijenjen ne samo gostima, već i lokalnom stanovništvu, a svi koncerti i radionice su besplatni, što znaći da svatko ima mogućnost pronaći sadržaj za sebe, istaknuo je prilikom predstavljanja festivala Mile Pavlica, destinacijski direktor tvrtke Valamar Riviera za otok Krk.

Vrhunac festivala bit će dva velika koncerta na Krčkoj rivi. Najprije će u petak, 22. lipnja, sve okupljene zabavljati jedinstvena Josipa Lisac. Ova istinska ikona hrvatske glazbene scene podsjetit će na svoj osebujan, višedesetljetni glazbeni opus. Uloga predgrupe povjerena je krčko-riječkom glazbenom kolektivu Grapevine Babies koji će svojim zaraznim funk ritmovima sigurno dobro rasplesati publiku. Dan kasnije, 23. lipnja, posjetitelje će pravom ljetnom, romantičnom poslasticom počastiti The Frajle, iako će prije njih neobičnim obradama djela klasične i popularne glazbe publiku sigurno oduševiti hvaljeni Sudar Percussion ansambl.

Sigurni smo da će Krk Music Fest svojim raznovrsnim sadržajem obogatiti turističku ponudu grada Krka te dodatno doprinijeti promociji našeg otoka. Osim prirodnih ljepota, predivnih plaža i bogate kulturno-povijesne baštine, Krk nudi i puno više od toga, a od sada i ovaj glazbeno-gastronomski festival, istaknula je Nataša Jurina, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Krka.

Uz vrhunsku glazbu, posjetitelji će moći doživjeti i jedinstveni gastronomski užitak, jer međunarodni Street Food Market nudit će čitavu paletu senzacionalnih street food jela. Burgeri, wrapovi ili burrito činit će samo dio ponude koja će varirati od orijentalne do zapadnjačke kuhinje.

Više informacija o festivalu, zajedno s kompletnim festivalskim programom, dostupno je na njegovoj službenoj Internet stranici: krkmusicfest.com.