Krk Music Fest: Hitovi grupe Queen i evergreeni Franka Sinatre odzvanjat će Krčkom rivom!

Jedna od najočekivanijih krčkih manifestacija, Krk Music Fest, donoseći brojna gostovanja glazbenika i plesača, započinje točno na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, i traje sve do 23. lipnja, a iznova će ugostiti i poznati Food Truck Festival koji će svoju gastro ponudu predstaviti između 19. i 25. lipnja. Turistička zajednica Grada Krka, uz suorganizatore Grad Krk i Centar za kulturu Grada Krka, poziva na odličnu zabavu, s time da je podršku Festivalu i ove je godine pružila turistička kompanija Valamar Riviera.

S namjerom očuvanja otočne folklorne baštine, u program Festivala uvršteni su i nastupi folklornih skupina s područja Grada Krka čiji je glazbeni slog (u svirci i pjevanju) - dvoglasje tijesnih intervala - upisan na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine, dok su plesovi - Krčki tanci - proglašeni nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske.

Krk Music Fest, kao što je prethodno istaknuto, motiviran je Svjetskim danom glazbe i posvećen dočeku ljeta, a njegovo je otvorenje na Krčkoj rivi, 21. lipnja, povjereno Gradskoj glazbi Krk. Nakon njih, na istoj će pozornici nastupiti Ricardo Luque i Amigos, nakon čega slijedi atraktivni Cabaret Show. Istoga dana, na Veloj placi predstavit će se Folklorno društvo Poljica, a koncert će održati i polaznici glazbenih radionica Udruge Kreativni Krk. Posjetitelji Trga krčkih glagoljaša, u sklopu svečane ceremonije otvorenja 67. Ljetnih priredbi, uživat će u suradnji poznatog ansambla Acoustic Project i jedne od najtraženijih mladih opernih pjevačica Darije Auguštan.

Nastup još jedne folklorne skupine, Kulturno-umjetničkog društva Vrh, predviđen je 22. lipnja na Veloj placi, za kojim će uslijediti DJ Sax Live. Ondje će se istog dana predstaviti i polaznici glazbenih radionica Udruge Muzika u koracima (MOOK), a svoje pjevačko umijeće na istom će trgu demonstrirati i članovi Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan. Vrhunac dana svakako će biti koncert tribute benda Queen Sensation koji se svirkom i uvijek energičnim nastupima približio svojim slavnim uzorima. Oni će na Krčkoj rivi oživjeti nezaboravne hitove britanskih velikana trajno upisane u povijest rock glazbe. Njihov je nastup, kao sponzor, omogućio Valamar Riviera.

Posljednjeg dana Festivala, 23. lipnja, na Veloj placi zaplesat će Kulturno društvo Kornić, dok će na Krčkoj rivi ugodnoj ljetnoj atmosferi pridonijeti popularne glazbenice iz grupe Meritas. Festivalska završnica donosi koncert jednog od najugodnijih muških vokala domaće glazbe, višestrukog dobitnika diskografske nagrade Porin, Marka Tolje. U pratnji ansambla predstavit će se program pod nazivom Dear Mr. Sinatra, i to u želji da okupljene podsjeti na zlatno doba hollywoodskog glamura.

Slavljenju glazbe i posebnom glazbenom doživljaju, kao i dosad, pridružit će se i Kino Krk. Ondje će 22. lipnja biti prikazan dokumentarni film Moonage Daydream koji slavi genijalnost britanskog pjevača i tekstopisca Davida Bowieja, dok će 23. lipnja posjetitelji moći pogledati biografski igrani film Aline - glas ljubavi (Aline - The Voice of Love), nadahnut životom kanadske pjevačice Céline Dion.

Osim u glazbi, krčki će gosti, između 19. i 25. lipnja, zasigurno uživati i posebnoj street food ponudi, tim više što je chefovska palica ove godine povjerena Mati Jankoviću, jednom od najtraženijih hrvatskih kuhara, a čije će se gastronomsko umijeće moći degustirati na Ribarskom molu. Ondje će biti lociran Food Truck Festival s ukupno pet kamiona i ugostiteljskim punktovima, koji će dio rive pretvoriti u pravu festivalsku oazu, sa šarenom scenografijom, posebnom rasvjetom i popratnim glazbenim programom. Predstavljene će biti suvremene varijante tradicionalnih hrvatskih jela, a majstori kuhinje dotaknut će se i svjetske gastronomije.

– Jako smo sretni kada vidimo reakcije publike, ali i nestrpljenje s kojim iščekuju Krk Music Fest i sve njegove programe, kazao je uoči nadolazeće manifestacije krčki gradonačelnik Darijo Vasilić. Taj je Festival već ušao u srca ljudi što znači da se spoj kvalitetne glazbe i zanimljive gastronomske ponude pokazao izvrsnim za domaće i strane goste. A posebno smo ponosni što ovom manifestacijom čuvamo i otočnu folklornu baštinu, s obzirom na to da su dijelom programa i nastupi folklornih društava s područja Grada Krka koji njeguju jedinstveni glazbeni izričaj - dvoglasje tijesnih intervala - upisan na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine.

 

 

Program:

 

19. - 25. lipnja 2023.

Krčka riva (Ribarski mol)

Food Truck Festival

Glazbeni program:

19. lipnja, The Dudes

20. lipnja, L'Amour

21. lipnja, DJ Session

22. lipnja, DJ Session by DJ Danny Black

23. lipnja, R'n'B by the Sea

24. lipnja, 80's - Disco revival

25. lipnja, DJ Session

 

21. - 23. lipnja 2023.

Krčka riva

Krk Music Fest

 

21. lipnja

Krčka riva

20.00, otvaranje Festivala uz nastup Gradske glazbe Krk

20.30, Ricardo Luque i Amigos

22.30, Cabaret Show

Trg Vela placa

19.00, Folklorno društvo Poljica

19.30, polaznici glazbenih radionica Udruge Kreativni Krk

Trg krčkih glagoljaša

Otvorenje 67. Ljetnih priredbi

21.00, Acoustic Project i Darija Auguštan

 

22. lipnja

Trg Vela placa

19.00, Kulturno-umjetničko društvo Vrh

19.15, polaznici glazbenih radionica Udruge Muzika u koracima (MOOK)

20.30, Pjevački zbor mladih Josip Kaplan

21.45, Dj Sax Live

Krčka riva

21.30, QUEEN SENSATION

 

23. lipnja

Trg Vela placa

19.00, Kulturno društvo Kornić

Krčka riva

20.30, Meritas

22.00, Marko Tolja

 

Kino Krk - Velika vijećnica Grada Krka

22. lipnja

19.00, Moonage Daydream (David Bowie)

23. lipnja

19.00, Aline - glas ljubavi (Céline Dion)

 

Za sve navedene programe ulaz je slobodan!