Krk Bike Story: Slijede tri ture krčke biciklističke avanture

Svi rekretivci i rekreativke, ljubitelji biciklizma i vremena provedenog u prirodi, pozivaju se da postanu dijelom međunarodnog tima istomišljenika u zajedničkom otkrivanju prirodnih ljepota okolice grada Krka.

Naime, Turistička zajednica Grada Krka zajedno s agencijom Promotiv Travel Outdoor te suorganizatorima Gradom Krkom, Veclom, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Krk, Hrvatskim autoklubom, Valamar Rivierom, Hotelima Krk i Biciklističkim klubom Team Rodeo, 19. i 20. svibnja 2018. godine, organizira dvodnevnu biciklijadu - Krk Spring Bike Adventure - koja predstavlja jedno od događanja u sklopu projekta Krk Bike Story čija je zadaća objedinjena promocija svih otočnih manifestacija posvećenih popularizaciji biciklističkog sporta.

Avantura započinje u subotu, 19. svibnja, okupljanjem na Gradskoj rivi, s koje u 10.00 sati kreće prva od tri biciklističke ture - Frankopan & Wine Bike Tour. Svi sudionici ove biciklijade tijekom koje se planira prijeći staza duga 37 km, uživat će u razgledavanju drevne frankopanske baštine, ali i kušanju domaćeg sira i degustaciji vina, točnije nadaleko poznate Vrbničke žlahtine.

Sljedećeg dana, u nedjelju, 20. svibnja, avantura se nastavlja dvama biciklističkim turama - Krk Hunt MTB Race i Trekking Bike Tour - koje će, jedna za drugom, u 10.00 sati, također, startati s Gradske rive. Za one nešto izdržljivije i iskusnije tako je predviđena staza dužine 50 km, dok će se ostali voziti trasom dugačkom 30 km, s time da obje skupine biciklista očekuje kušanje domaćeg maslinovog ulja. Po povratku na Rivu za sve protagoniste bit će organiziran ručak, ali i podjela nagrada najboljim ovogodišnjim biciklistima.

 

Program/satnica:

 

19. svibnja 2018., Gradska riva

 

09.00 - 10.00

Okupljanje i prijava biciklista

 

10.00 (start)

Frankopan & Wine Bike Tour (37 km)

→ Razgledavanje/upoznavanje frankopanske baštine

→ Degustacija domaćeg vina i sira

 

15.00 - 16.00

Ručak

 

20. svibnja 2018., Gradska riva

 

09.00 - 10.00

Okupljanje i prijava biciklista

 

10.00 (start)

Krk Hunt MTB Race (50 km)

→ Degustacija domaćeg maslinovog ulja i kruha

 

10.05 (start)

Trekking Bike Tour (30 km)

→ Degustacija domaćeg maslinovog ulja i kruha

 

15.00 - 16.00

Ručak

Podjela nagrada najboljim biciklistima

 

Ukratko, informacije za sudionike:

 

Obvezne prijave na: https://goo.gl/u1VXLm

 

Kotizacija za dvodnevni paket iznosi 50,00 kn.

Djeca do 12 godina u pratnji roditelja ne plaćaju kotizaciju.

Svaki je sudionik obavezan nositi kacigu te poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa.

Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora utrke ili treće pravne i fizičke osobe.