Kretanje i zdravlje, izložba Dječjeg vrtića Katarina Frankopan

U Galeriji Decumanus otvorena je izložba radova djece, roditelja i odgajateljica svih podružnica Dječjeg vrtića Katarina Frankopan na temu Kretanje i zdravlje. 

Izložbu je u ime Grada Krka otvorio zamjenik gradonačelnika Čedomir Miler istaknuvši zadavoljstvo zbog druženja s djecom, ali i činjenice da spomenuta odgojno-obrazovna ustanova nosi certifikat Eko-vrtića, propagirajući tako u paru s osnovnom školom zdrav život i čist okoliš. 
Koliko je krčki dječji vrtić vrijedan govori i pripremanje 10. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije koji će na terenima Sportsko-rekreativnog centra Josip Uravić Pepi u svibnju okupiti više od 500 mališana. 
Ova jedinstvena izložba koja kroz različite tehnike tematizira kretanje i zdravlje osim što predstavlja svojevrsnu najavu vrtićke olimpijade, idealna je i kao podsjetnik o nužnosti prakticiranja zdravog života, uopće. Ovom prigodom zamjenik gradonačelni
ka podsjetio je okupljene na otvaranje nove dionice tematske šetnice Putevima zlatnih kapi krčkog blaga što će se održati 25. travnja 2011. U nastavku druženja ravnateljica dječjeg vrtića Katarina Frankopan Irena Žic Orlić pozvala je sve zainteresirane da se priključe bogatom vrtićkom programu povodom manifestacije Djeca otoka od zlata otvaraju vam svoja vrata tijekom koje će, između 11. i 15. travnja 2011., u svih osam otočkih ustanova (Krk, Omišalj, Njivice, Malinska, Vrh, Polje, Baška i Vrbnik) biti prilke pogledati što se ondje zanimljivog radi. Samo otvaranje uveličali su i krčki mališani izvevši kratak glazbeno-literarni program.