Krenula procedura za deveti po redu izbor osobe godine otoka Krka

Multimedijalna udruga Krčka beseda i nezavisni Internet portal otok-krk.org po deveti put za redom iniciraju izbor osobe godine otoka Krka. Prva od osam dosad izabranih bila je Miranda Šebelja iz Krka, zatim Petar Bajčić iz Brusića, Anton Juranić Pivac iz Jurandvora, Mirjana Skomeršić iz Krka, Ivan Šabalja iz Porta, Goran Marević iz Krka i Svjetlana Vrkljan Radovčić iz Salatića, dok je prošle godine glasovima čitatelja najbodulom proglašen Petar Kopanica iz Punta.

 

Pravila kandidiranja i odabira:  

 

1. Kandidat koji zaslužuje biti proglašen osobom godine otoka Krka za 2019., pored obveznog prebivališta na otočnom području, mora u svakom pogledu biti uzoran, s naglaskom, što ujedno predstavlja i temelj samog izbora, da je tijekom ove godine (uključujući i prosinac prethodne godine) realizirao neko posebno i hvalevrijedno djelo, iliti postignuće, odnosno ostvario rezultat ili dobio zasluge, i to u bilo kojem segmentu života: humanitarnom, znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i slično. Sportaši i sportski djelatnici ovdje nisu spomenuti, ne zato što to ne zaslužuju, već zato što se svake godine, u režiji otočnih općina, bira najbolji sportaš otoka Krka. Uz to, neće se prihvaćati niti prijedlozi za one kandidate koji budu predlagani za postignuća u poslu kojeg profesionalno obavljaju, odnosno za koji primaju novčanu naknadu.

 

2. Isti kandidat ne može biti izabran za osobu godine dvaput za redom.

 

3. Kandidate za osobu godine otoka Krka mogu predlagati svi čitatelji i suradnici portala otok-krk.org. Prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, zatim detaljnijim obrazloženjem kandidature te imenom, prezimenom, adresom i brojem telefona predlagatelja, potrebno je dostaviti e-mailom na otokkrk.org@gmail.com. Poželjno je dostaviti i fotografiju kandidata, iako to nije uvjet. Anonimni prijedlozi neće se uzimati u razmatranje.

 

4. Članovi uredništva portala, kao i članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine.

 

5. Prijedlozi se primaju zaključno do petka, 30. studenog ove godine, i to najkasnije do ponoći.

 

6. Uredništvo će potom provjeriti sve dostavljene prijedloge i objaviti kompletnu listu, ali bez podataka o predlagateljima. Svi čitatelji potom će dobiti priliku da e-mailom na otokkrk.org@gmail.com proslijede eventualne primjedbe vezane uz predložene kandidate. Iste također moraju biti potpisane jer u suprotnom neće biti razmatrane. Čitav postupak planira se zaključiti najkasnije do 15. prosinca.

 

7. Na naslovnici portala otok-krk.org zatim će, u formi ankete, biti objavljena kompletna lista kandidata, a čitatelji će, do 24. prosinca, moći glasovati, ali samo za jednog od njih. Osoba godine otoka Krka za 2019. bit će, kao i dosad, obznanjena na Božić.