Kreće 29. izdanje Kampa mladih informatičara Hrvatske

I ovoga ljeta, 29. put za redom, najprivlačnije odredište naših mladih informatičara i programera bit će grad Krk, gdje će, između 19. i 29. lipnja 2019. godine, sudjelovati u radu Kampa mladih informatičara Hrvatske.

Ovu tradicionalnu ljetnu školu namijenjenu najboljim mladim informatičarima, darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola te članovima udruga i klubova Hrvatskog saveza informatičara (HSIN), potonje spomenuta asocijacija organizira u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i Osnovnom školom Fran Krsto Frankopana - Matičnom školom Krk, inače domaćinom, a sve pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Grada Krka.

Uz učenike pozvane temeljem nedavno zaključenog natječaja, Kampu će se priključiti i nadareni mladi informatičari iz udruga HSIN-a, kao i zainteresirani profesori kako s otoka Krka, tako i čitave županije. Primarne zadaće ovog zaista vrijednog programa su stjecanje znanja i vještina iz različitih područja informatike s posebnim naglaskom na programiranje, kako bi se njegovi polaznici što bolje pripremili za nadolazeća školska, županijska i državna natjecanja, informatičke olimpijade te ostale domaće i međunarodne natjecateljske smotre, zatim dodatno obrazovanje nadarenih informatičara osnovnih i srednjih škola te naposljetku druženje uz mnoge popratne aktivnosti.

Kao i dosad Kamp će se odvijati u prostoru krčke osnovne škole, a njegovim sudionicima biti će ponuđene neke od sljedećih (obveznih ili izbornih) radionica: Logo, Python/Uvod u algoritme, C/C++/STL, Algoritmi, HTML/PHP, WordPress, Osnove robotike, Linux, Android aplikacije, Objektno orijentirano programiranje, BBC micro:bit ili Izrada grafičkih aplikacija. Osim toga za sve okupljene organizirat će se zanimljiva predavanja, ali i brojni drugi sadržaji što će ih voditi stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i nosioci olimpijskih informatičkih medalja te članovi Kluba informatičara otoka Krka.

Prema posebnom programu, u vrijeme trajanja krčkog Kampa, u Krku će se pripremati i članovi hrvatske osnovnoškolske informatičke reprezentacije koju očekuje nastup na 3. Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2019. koja se, između 23. i 29. kolovoza, priređuje u Mariboru, Slovenija. Za nastup na 26. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2019., a koja će se u Bratislavi, Slovačka, održati od 23. do 29. srpnja, u Krku će se spremati i hrvatski srednjoškolci, članovi nacionalne informatičke reprezentacije koju potom, između 04. i 11. kolovoza, očekuje i nastup na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2019. u Baku, Azerbajdžan.