Kreativni kutak: Kreće nova sezona glazbenih radionica za predškolarce

Organizatori, članovi Udruge Kreativni Krk, pozivaju predškolsku djecu u dobi od četiri do osam godina, da, u sklopu programa Kreativne radionice Kreativnog Krka, upišu novu sezonu glazbenih radionica Kreativni kutak: pjevaj, sviraj muziciraj!

Te će se radionice odvijati u sjedištu Kreativnog Krka, smještenom iznad gradske tržnice (Šetalište Sv. Bernardina) koji već godinama funkcionira kao glazbeni studio. Ondje će polaznici, okruženi instrumentima prilagođenim predškolarcima, na zabavan i adekvatan način razvijati glazbene sposobnosti i usavršavati svoje glazbeno izražavanje.

Neke od radionicama planiranih aktivnosti uključuju: slušanje glazbe te vježbanje ritma, tempa, dinamike, melodije i tonaliteta, i to kroz pokret, sviranje i manipuliranje instrumentima, zatim glazbene igre, osnovne tehnike jednoglasnog pjevanja, iskustvo javnog nastupa i pjevanja uz razglasnu opremu, koncerte, snimanje u profesionalnom studiju, gostovanja brojnih predavača i instrumentalista te još mnoge druge zanimljivosti.

Dodajmo, također, kako bavljenje glazbom blagotvorno utječe na kognitivno funkcioniranje i socijalne predispozicije djeteta, kao i na razvoj kreativnosti uopće. Pohađanje glazbenih programa pokazalo je pozitivan utjecaj na razvoj motoričkih vještina kod predškolske djece, s time da grupno muziciranje pridonosi: uspostavi discipline i razvijanju naklonosti prema timskom radu te razvijanju osjećaja postignuća, samopouzdanja, pripadanja i odgovornosti.

Glazbene radionice vode školovani stručnjaci koji imaju iskustva u radu s djecom, a konkretni termini njihova održavanja, dvaput tjedno po 45 minuta, određivat će se prema dogovoru. Prijave se zaprimaju do 14. rujna 2023. godine kada ujedno radionice i započinju, a sve ostale relevantne informacije mogu se dobiti telefonom na 092 3319 441 (Luka Adžić-Kapitanović) ili e-mailom na: kreativnikrk@gmail.com.