Kreativni Krk: Pozivaju se školarci svih uzrasta da upišu NOVI program - Školu gitare Cvrčak

Krajem 2023. godine, Udruga Kreativni Krk i El Musicante škola gitare iz Zagreba uspješno su završili svoju višegodišnju suradnju. Poučeni dobrim praksama i puni volje za daljnjim promoviranjem glazbe, članovi Udruge pokreće još jednu u nizu glazbenih radionica - Školu gitare Cvrčak.

Program Škole odvijat će se u sjedištu Udruge smještenom iznad gradske tržnice u gradu Krku (Šetalište Sv. Bernardina) koji već godinama funkcionira kao vrhunski glazbeni studio. Ondje će polaznici, okruženi instrumentima i ostalom glazbenom opremom, na zabavan i adekvatan način učiti i razvijati vještinu sviranja gitare.

Škola gitare Cvrčak njeguje specifičan pristup poučavanju gitare koji se bazira na učenju osnova i tehnika (akorda i ljestvica), sviranju poznatih pjesama te zajedničkom muziciranju. Fokus je stavljen na sviranje i glazbeno povezivanje polaznika, a manje na glazbenu teoriju. Cilj ove edukacije ogleda se u razvijanju glazbene osobnosti polaznika, samostalnosti i samopouzdanja u daljnjem bavljenju glazbom.

Neke od radionicom planiranih aktivnosti uključuju: rad u grupama, iskustvo javnog nastupa i sviranje uz razglasnu opremu, snimanje u profesionalnom studiju, kreiranje vlastitih aranžmana i pjesama, gostovanja brojnih predavača i instrumentalista, sudjelovanje u snimanju božićnih pjesmama i još mnoge druge zanimljivosti.

Predavač i voditelj Škole je iskusni lokalni glazbenik Luka Adžić-Kapitanović. Termini održavanja edukacije usklađivat će se po dogovoru s polaznicima, a odvijat će se jednom tjedno u trajanju od 90 minuta. Škola započinje početkom veljače, a namijenjena je školarcima svih uzrasta - osnovnoškolcima i srednjoškolcima! Sve ostale relevantne informacije mogu se dobiti telefonom na 092 3319 441 (Luka Adžić-Kapitanović) ili e-mailom na: kreativnikrk@gmail.com.

Škola gitare Cvrčak dio je programa Kreativne radionice Kreativnog Krka kojeg je Udruga pokrenula 2020. godine.