Krčki srednjoškolci Božićnim sajmom prikupljali sredstva za Udrugu Jak kao Jakov

Vjerni tradiciji, i ove su godine učenici i profesori Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir organizirali humanitarni Božićni sajam, no ovog puta, i to vrlo uspješno, izvan školske zgrade, na krčkoj Veloj placi. Tako je tijekom jutra i ranog poslijepodneva, 19. prosinca 2014. godine, upriličeno adventsko druženje s prigodnim programom na kojem su članovi srednjoškolskog zbora okupljene Krčane iznenadili božićnim napjevima, a svatko tko se zatekao u centru grada mogao je kušati otočne slatke i slane delicije ili isprobati voćne koktele koje su pripremali učenici ugostiteljskih usmjerenja. Za ovo doba godine neobično lijepo vrijeme i humani predznak akcije, izmamili su na Velu placu značajan broj posjetitelja koji su s velikim zanimanjem popratili ovogodišnji Božićni sajam.
Učenici i djelatnici krčke srednje škole ovim su se hvalevrijednim događanjem pridružili humanitarnoj inicijativi Anđeli - lepet krila namijenjenoj prikupljanju pomoći za djecu oboljelu od malignih bolesti i njihove obitelji. U proteklom periodu u školskoj knjižnici održavale su se kreativne radionice na kojima su polaznici izrađivali kuglice za bor, prigodne blagdanske čestitke i ostalu božićnu dekoraciju, senzibilizirajući se pritom, uz davanje svog doprinosa pomaganju, za problematiku oboljelih vršnjaka. Svi tom prigodom izrađeni predmeti na Veloj placi prodavani su u korist oboljelih.
Osim toga, tijekom prosinca učenici i djelatnici škole prikupljali su i predmete za prodaju na Dobrom buvljaku, a učenici ugostiteljskih i hotelijersko-turističkih razreda vrijedno pripremali plakate, promotivne filmove te slatke i slane delicije za prodaju na štandu gdje su predstavili i projekt međunarodnog školskog partnerstva - Turizam i socijalno poduzetništvo. Sav prihod od Božićnog sajma i Dobrog buvljaka bit će uplaćen karlovačkoj Udruzi za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti Jak kao Jakov te lovranskom Domu za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić.