Krčki školarci nagrađeni na natječaju Za Zemljin spas ja dižem svoj glas

Imajući na umu važnost očuvanja okoliša čijoj zaštiti može pomoći svatko od nas, Školska knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavila je kreativni natječaj Za Zemljin spas ja dižem svoj glas namijenjen osnovnoškolcima od prvog do četvrtog razreda.

Natječajni zadatak bio je osmisliti motiv za platnenu vrećicu karakterističan za mjesto u kojem učenici žive, koje vole i dobro poznaju. A da je tema pogođena svjedoči i činjenica da je na natječaj pristiglo čak 335 radova koji su, iskorištavajući najrazličitije motive, ukazali na vrijednosti i ljepote svih dijelova Hrvatske te time naglasili i važnost očuvanja nacionalne kulturne, povijesne i prirodne baštine. Analizirajući sve zaprimljeno, stručno povjerenstvo u svakoj od dvije kategorije (prvi i drugi razred, s motivom: Čuvajmo svoj dom; treći i četvrti razred, s motivom: Kulturna baština našega kraja) odlučio je dodijeliti po tri nagrade, upućene onim likovnim radovima izdvojenim s obzirom na pomnost posvećenu oblikovanju, ali i dosljednost u prenesenoj inovativnosti i kreativnosti.

U kategoriji trećih i četvrtih razreda, izvrsna druga nagrada tako je dodijeljena Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan - Područnoj školi Vrh, u kojoj je tamošnje najmlađe kreativce vodila učiteljica Danijela Žužić Kosić. Osim toga, na otok je pristiglo još jedno priznanje, i to pohvala stručnog povjerenstva koju su zaslužili učenici drugog razreda Područne škole Baška, vođeni učiteljicom Sonjom Polonijo.

Kao nagradu, Područnoj školi Vrh bit će osiguran tisak pobjedničkog motiva na platnene vrećice, zajedno s vrećicama za čitav razred. Osim toga, najbolja idejna rješenja po kategorijama, uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, očekuje i niz drugih nagrada, s time da je svečanost njihova uručivanja najavljena za rujan ove godine.

(Nagrađeni i pohvaljeni rad krčkih školaraca dostupni su u galeriji!)

 

web_04.jpg