Krčki šahisti i nadalje bilježe brojne nastupe

Finalni brzopotezni turnir Šahovskog kluba Rijeka za mjesec siječanj održan je u riječkom Šahovskom domu, a okupio je 25 igrača. Igralo se 13 kola, a pobjedu je s 12,5 bodova odnio velemajstor Marin Bosiočić. S otoka nastupila su tri šahista: Silvano Samblić koji je zauzeo 9., Dario Duda 19. i Ivan Mršić 24. mjesto.

Peti po redu brzopotezni turnir Šahovskog kluba Rijeka za mjesec siječanj, održan u riječkom Šahovskom dom, uspio je okupiti 16 igrača. Igralo se 15 kola, a pobjednikom je s 12,5 bodova proglašen Damir Katić. Krčanu Silvanu Sambliću koji je osvojio 9 bodova u konačnici je pripalo dobro 5. mjesto.
U prostoriji krčkog kluba odigran je mjesečni brzopotezni turnir. Tempo igre bio je 10 minuta po igraču, a natjecanje je okupilo deset šahista. Nakon devet kola sa 7,5 bodova pobjedu je odnijela Lora Kukuć. Drugi je bio Silvano Samblić, dok su treće mjesto podijelili Marijan Brzac i Duško Lazić.
U riječkom Šahovskom domu odigran je mjesečni kadetski miting Šahovskog kluba Rijeka za veljaču. Odigrani su A i B turnir. Na prvospomenutom, jačem, sudjelovala su 23 igrača, a pobjednikom je, prikupivši 6,5 bodova, proglašen član riječkog Šahovskog kluba Junior Teo Tomulić. Dario Duda sa 4,5 boda zauzeo je izvrsno 3. mjesto, dok je Antonela Bogdanić završila 14., a Daniel Duda i Katarina Bogdanić - 15. i 16.
U Šahovskom klubu Krk svaki se petak održava škola šaha koja započinje u 18.00 sati. Stoga, ovom se prilikom pozivaju svi mališani koji žele naučiti igrati šah da dođu u klub ili se jave tajniku na broj - 098 326 498.