Krčki ribolovci ostvarili zavidne rezultate na Županijskom natjecanju u sportskom ribolovu iz usidrene brodice: Dorian Janeš - prvak, Luka Pejaković i Leon Bajčić - viceprvaci

Ribolovci krčkog Športsko-ribolovnog društva Lovrata iz tjedna u tjedan postižu vrhunske rezultate, a do posljednje ostvarenih došli su u Lovranu, 15. i 16. travnja 2023. godine, gdje je održano Županijsko natjecanje u sportskom ribolovu iz usidrene brodice.

Krčani su nastupili u dvije kategorije, s time da su prvog dana priliku da se dokažu dobili mlađi seniori, i to u konkurenciji koju je činio 21 natjecatelj iz čitave Primorsko-goranske županije. Leon Bajčić pritom je osvojio 2. mjesto, a u pet sati ribolova uhvatio je 21 ribu ukupne težine od 1.649 grama. Iz krčkog Društva još su nastupili: Dario Šutić koji je u ukupnom poretku zauzeo 6. mjesto, dok je Tomasu Lukariću pripala 9., Marinu Čaljkušiću 10., a Borni Šamanić 13. pozicija. Ekipno, Leon Bajčić i Tomas Lukarić Lovrati su priskrbili titulu županijskog viceprvaka, dok su Dario Šutić i Marino Čaljkušić zaslužili 4. mjesto.

Sljedećeg su dana, na istome mjestu, nastupila su još petorica seniora, postigavši, također, izvrsne rezultate, kako pojedinačno, tako i ekipno. Po ne baš lijepome vremenu, uz povremenu kišu i jaku buru, krčki su seniori briljirali. U zavidnoj konkurenciji među 40 natjecatelja i 24 ekipe iz Primorsko-goranske županije, najveće iznenađenje priredio je Dorian Janeš, okitivši se titulom županijskog prvaka. Premoćnu pobjedu osigurao mu je ulov u kojem se našla 21 riba, s ukupnom težinom od 2.616 grama, s time da su među ribama prevladavali arbuni. Viceprvakom proglašen je Luka Pejaković, također, s ulovljenom 21 ribom, ukupne težine od 2.042 grama. Pojedinačno, Tonči Babić u ukupnom je poretku završio na 5., Zdravko Prebeg na 23., a Zoran Bajčić 26. mjestu. Najveću ribu natjecanja ulovio je Zdravko Prebeg, i to arbuna teškog 382 grama. U ekipnoj konkurenciji, Tonči Babić i Luka Pejaković Lovrati su donijeli naslov županijskih prvaka. Tim su se rezultatima krčki seniori, ujedno, plasirali na Ekipno državno prvenstvo koje će se, 27. i 28. svibnja ove godine, održati u Cresu.