Krčki karatisti s Prvenstva Hrvatske održanog u Prelogu donijeli 10 medalja

Nakon dugog puta do Preloga gdje je 21. i 22. listopada 2023. godine održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste (od sedam do 14 godina), 17 natjecatelja iz Karate kluba Krk Croatia pristupilo je borilištima postavljenim u sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog, u namjeri da ostvare najbolje rezultate, što im je, naposljetku, i pošlo za rukom.

Već na početku prvog dana, Lana Crnčić uspijeva izboriti finale te nakon finalne borbe izlazi kao pobjednica te drugu godinu za redom odnosi naslov prvakinje Hrvatske. Titulu dvostrukih prvaka, također, dostižu Doria Maraž i Emin Huskić, dok je Lucija Bagara briljirala već treću godinu za redom, odnosno po treći put postavši prvakinjom Hrvatske. Uz one koji su ponovili prošlogodišnji uspjeh, na najviše postolje, kao prvak države, po prvi se put popeo i David Rimbaldo.

U finalnim borbama našli su se Adrian Badurina i Lorenzo Aaron Zaldana koji unatoč sjajnim nastupima, nažalost, nisu uspjeli savladati posljednje prepreke, no zaslužuju naslov viceprvaka Hrvatske. Angela Begović i David Bažinski, iako zaustavljeni u jednoj borbi, uspjeli su se izboriti i pozicionirati na solidno treće mjesto.

Drugog dana, svoj je nastup zabilježio i Luca Mrakovčić Wernoth, uspjevši, u vrlo jakoj konkurenciji, krajnje samouvjereno, doći do finala. U neizvjesnoj borbi do samog kraja, rezultat 3:2 ipak donosi pobjedu Lucinom protivniku. Time se Luca promakao u viceprvaka Hrvatske.

Uz osvajače medalja u Prelogu su se, također, borili: Marija Babić, Haris Ibrahimović, Vanessa Kukrika, Eldin Huskić, Mara Pajčin, Matej Mrakovčić, Karmen Šajatović, Luka Šimanić i Leon Burnić.

– S ovim rezultatima Karate klub Krk Croatia pozicionirao se na peto mjesto u ukupnom poretku među čak 75 hrvatskih klubova, što potvrđuje snagu i iznimnu kvalitetu krčkih karatista, kazao je Viktor Čubrić, sportski direktor Kluba.

 

Rezultati:
 

1. mjesto: Lucija Bagara (djevojčice 9 godina, +37)

1. mjesto: Doria Maraž (djevojčice 9 godina, -31)

1. mjesto: Lana Crnčić (djevojčice 8 godina, -27)

1. mjesto: David Rimbaldo (dječaci 9 godina, -38)

1. mjesto: Emin Huskić (dječaci 11 godina, -51)

2. mjesto: Lorenzo Aaron Zaldana (dječaci 9 godina, -26)

2. mjesto: Adrian Badurina (dječaci 10 godina, +44)

2. mjesto: Luca Mrakovčić Wernoth (dječaci 12 godina, -50)

3. mjesto: Angela Begović (djevojčice 8 godina, -30)

3. mjesto: David Bažinski (dječaci 9 godina, -32)