Krčki karatisti ostvarili zavidne rezultate na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore; Nadia Ibrahimović ponijela naslov prvakinje

Proteklog je vikenda, 06. i 07. svibnja 2023. godine, Srednja škola Jelkovec u Sesvetama ugostila Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama, ujedno izborni turnir za nadolazeće Prvenstvo Balkana. Ovo je natjecanje u karateu okupilo zavidnih 394 natjecatelja iz 66 klubova, a među njima i osmero karatista iz Karate kluba Krk Croatia.

U kategoriji kadetkinja (-61 kg), članica krčkog Kluba Nadia Ibrahimović, izdominiravši nad 26 natjecateljica te zaredavši pet uzastopnih pobjeda, zaslužila je titulu prvakinje. Dodajmo tome kako je krajem prošle godine, na turniru za mlađe uzraste, također, osvojila zlato, što znači da je trenutno nositeljica titule prvakinje u čak dvije kategorije.

Nadalje, u kategoriji kadeta (-57 kg) izvrsno treće mjesto ostvario je Matija Božić koji je poput Nadije demonstrirao brojne vrline, a izuzev posljednje izgubljene borbe, suvereno je (o)vladao svojom kategorijom. Iduća bronca, također u kategoriji kadeta (-70 kg), pripala je Niku Depikolzvaneu, a kojeg je u polufinalu, nažalost, zaustavio reprezentativac.

Peta mjesta pritom su izborili Matteo Mrakovčić Wernoth u kategoriji juniora (-68 kg), Ira Šekuljica u kategoriji kadetkinja (+61 kg) i Dorotea Stojaković u kategoriji kadetkinja (-47 kg), dok je sedmo mjesto, u kategoriji juniorki (-59 kg), zaslužila Zara Burnić.

Svi natjecatelji s osvojenim medaljama mogu očekivati poziv za nacionalnu reprezentaciju, što u krčkom Klubu i priželjkuju. Mlade karatiste u Sesvatama su pratili njihovi treneri Samuel Roksandić i Viktor Ćubrić. Među 66 klubova koji su zabilježili svoje sudjelovanje na turniru Karate klub Krk Croatia plasirao se na visoko 12. mjesto, i to samo s osam prijavljenih natjecatelja, od kojih je većina zauzela visoke pozicije.