Krčki atletičari i atletičarke ostvarili zavidne rezultate na Krosu Novog lista

Članovi i članice Atletskog kluba Krk, nedjelju, 02. lipnja, ove godine, proveli su u Brodu na Kupi gdje je priređeno deveto izdanje Krosa Novog lista. 

Na tom tradicionalnom natjecanju krčki atletičari sudjeluju već šestu godinu za redom, a prošle su osvojili dvostruku krunu u krosu za osnovnoškolce. Ove su godine dječaci ponovili uspjeh i osvojili ukupno prvo mjesto, međutim djevojčica je ipak bilo premalo. Iako su pobijedile u četiri od šest utrki nisu sakupile dovoljno bodova za ukupnu pobjedu u svojoj kategoriji. Pobjedu je odnijela Osnovna škola Kozala, dok su Krčanke druge. U sveukupnom poretku naša osnovna škola ostvarila je pobjedu s velikom prednosti pred Kozalom.
No, krenimo u pregled natjecanja. Prva je bila utrka cicibanki (200 m). Za Krk je nastupala Lana Oršić te uvjerljivo pobijedila. U utrci cicibana nastupio je Amil Majetić zauzevši treće mjesto.
U utrci djevojčica prvih razreda (300 m) krčki klub nije imao predstavnicu, a kod prvašića nastupio je Leon Bajčić zauzevši četvrto mjesto.
U utrci djevojčica drugih razreda (300 m) bile su tek dvije krčke natjecateljice. Jedna od njih, Amina Majetić, odnijela je pobjedu. Kod drugaša Krk je imao četiri predstavnika i svi su donijeli bodove: Vid Jurešić bio je drugi, Tin Čondrić treći, Noa Bilicki peti i Karlo Bajo šesti.
U kategoriji djevojčica trećeg razreda (400 m) Krk su predstavljale Lea Sintić i Nika Grdinić. Lea je prošle godine vodila, međutim pala je pred ciljem i završila četvrta. Ove godine, međutim, nije dozvolila iznenađenje, projurivši do cilja - prva. Nika je stigla četvrta. Krčke trećaše predstavljali su Samuel Topolčić i Leo Lasan. Samuel je stigao na cilj treći, a Leo četvrti.
U utrkama za četvrte razrede (400 m) Krk je imao izvrsne adute. Kod djevojčica je Ana Turčić stigla prva, a Clarissa Topolčić druga. Među dječacima pobijedio je Filip Braut, dok je Gabriel Malović stigao treći, Renato Braut četvrti, a Paulo Stanić nešto niže u poretku. Nakon četiri utrke Gabrijel i Renato zamijenili su mjesta - Gabrijel je prvi put s medaljom, a Renato bez.
Peti i šesti razredi imali su zajedničke utrke (1.100 m), a dužina istrčane staze predstavlja značajan napredak u usporedbi sa stazom prethodne kategorije. Kod djevojaka je očekivano pobijedila Andrea Orlić s gotovo stotinu metara prednosti, dok je Rea Čondrić bila četvrta. Od pet predstavnika među dječacima Antonio Seršić je stigao četvrti, Deni Lasan peti, dok su Goran Dekanić, Danijel Dujmović i Leon Smirnjak ostali niže u poretku.
U završnim utrkama djevojaka i dječaka sedmih i osmih razreda (2 km) nastupile su po dvije djevojke i dva dječaka. Petra Ljutić osvojila je drugo mjesto, a Eva Marija Jurešić četvrto. Kristijan Žužić bio je drugi, a Kristijan Maračić deseti.
Konačno, iako su djevojke osvojile čak četiri pobjede i ukupno šest medalja, to nije bilo dovoljno za ukupnu pobjedu, obzirom da ih je nastupilo tek devet. Dječaci, iako manje uspješni - jedna pobjeda i šest medalja - zasjeli su na čelo jer ih je bilo dvostruko više od djevojaka, što im je donijelo za pobjedu potrebne bodove.