Krčke profesorice Gordija Marijan i Ana Pasarić iznova među najboljim hrvatskim odgojno-obrazovnim djelatnicima

Dvije iznimno aktivne te u aktivnostima unutar i izvan škole sveprisutne profesorice krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir - Gordija Marijan i Ana Pasarić - iznova su uvrštene u probrano društvo najboljih hrvatskih odgojno-obrazovnih djelatnika što ih je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prigodno nagradilo, i to u povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja.

Priznanja za doprinos razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava naše zemlje krčkim je profesoricama na prigodnoj svečanosti održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu osobno uručio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs. Profesorice krčke srednje škole tako su i službeno uvrštene u red ponajboljih odgojno-obrazovnih djelatnika Hrvatske u protekloj, 2021./2022., školskoj godini.

Kako stoji u obrazloženju priznanja koje je primila profesorica Gordija Marijan, onopredstavlja rezultat iznimnog doprinosa struci koje se ogleda u mentoriranju učenika, odrađenim predavanjima, radionicama i edukacijama, radu u stručnim vijećima, objavljivanju stručnih članaka, nastavnih materijala i ostalih obrazovnih sadržaja, radu na projektima te unaprjeđenju škole, uopće.

Profesorici Ani Pasarić isto je priznanje u toj prigodi pak uručeno na račun predavanja održanih na međunarodnoj razini, rada u strukovnim udrugama, vođenja i koordiniranja međunarodnog projekta, ali i uređivanja školske internetske stranice.

Nagrađivanje se vrši temeljem Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, a Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika za prošlu ih je školsku godinu izdvojilo 513.