Krčke profesorice Ana Pasarić i Gordija Marijan među najboljim hrvatskim odgojno-obrazovnim djelatnicima

Dvije iznimno aktivne te u aktivnostima unutar i izvan škole sveprisutne profesorice krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir - Ana Pasarić i Gordija Marijan - uvrštene su u probrano društvo najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj što ih je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nedavno prigodno nagradilo, i to u povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja.

Zahvalnice za doprinos razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava naše zemlje krčkim je profesoricama na prigodnoj svečanosti održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu osobno uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Profesorice krčke srednje škole tako su i službeno uvrštene u red ponajboljih odgojno-obrazovnih djelatnika Hrvatske u protekloj školskoj godini.

Kako stoji u obrazloženju nagrade koju je primila profesorica Pasarić, ona je rezultat mnoštva održanih predavanja na međunarodnoj razini, neposrednog odgojno-obrazovnog rada s darovitim učenicima izvan škole, sudjelovanja u projektima, ali i uređivanja školske mrežne stranice.

Profesorici Gordiji Marijan isto je priznanje u toj prigodi pak uručeno na račun njenih postignuća u mentorstvu učenika krčkog srednjoškolskog centra na državnim natjecanjima, održanih predavanja na županijskoj razini, dijeljenja primjera dobre prakse, rada u strukovnim udrugama, objavljivanja stručnih članaka, ali i vođenja te sudjelovanja u međunarodnim projektima, uređivanja školskih mrežnih stranica, odnosno organiziranja javnih događaja.