Krčka učenica Paula Morić izborila direktan plasman na svjetsko finale HIPPO Olimpijade u Rimu

Državno finale HIPPO Olimpijade iz engleskog jezika, koja se priređuje u više od 50 država svijeta te je najveće takvo natjecanje iz engleskog jezika, organizirano je u subotu, 21. travnja 2023. godine, na HIPPO lokacijama diljem Hrvatske.

Na državnoj razini natjecanja sudjelovalo je najboljih 10 posto učenika u Hrvatskoj, a iz Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk natjecanju je pristupilo čak 14 učenika - devet učenika iz Matične škole Krk, troje učenika iz Područne škole Vrh te po jedan učenik iz Područne škole Punat i Područne škole Vrbnik. Rezultati državne razine natjecanja objavljeni su na internetskoj stranici: hippo-competition.org te se za svaku od kategorija mogu pronaći pod rubrikom Results - Semi-finals (Croatia).

Učenica 5.b razreda Paula Morić u zavidnoj konkurenciji od 491 državnog finalista u svojoj je kategoriji ostvarila drugi najbolji rezultat, a time i direktan plasman na svjetsko finale HIPPO Olimpijade koje će se između 27. i 30. rujna ove godine održati u Rimu, gdje će snage odmjeriti najbolji učenici iz svih dijelova svijeta.

Pauli Morić i njezinoj mentorici Dani Bajčić želimo puno sreće u daljnjem predstavljanju krčke škole, grada Krka i Hrvatske!

Image by Freepik