Krčani salvama smijeha popratili, a ovacijama ispratili protagoniste ljubavnog četverokuta iz hit predstave Tvorničke postavke

Pred rasporenim gledalištem Scene Zidine, 17. srpnja 2023. godine, u sklopu kazališnog programa 67. Ljetnih priredbi, odigrana je nova komedija Tvorničke postavke kreirana u produkciji Kazališta Moruzgva. Riječ je o predstavi čiju režiju premijerno potpisuje jedna od naših najnagrađivanijih glumica Ksenija Marinković, dok u njoj glume Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić.

Dr. Krešmir Brlek, ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar, sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen. A onda se u stan iznad njihovog uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi i Deziderata De koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine.

Nakon jedne burne noći u kojoj su stradale Dezideratine glasnice, umjetnički par zatražio je pomoć svog uštogljenog susjeda, istaknutog stručnjaka za uho, grlo, nos, ali i potencijalnog budućeg predsjednika. Susret dvaju parova isprva je imao sva obilježja sukoba civilizacija, no vrlo brzo barijere između naizgled aseksualnih intelektualaca i njihovih nesputanih i otkačenih susjeda su popustile, a dojučerašnji hladni prezir ustupio je mjesto vrućoj žudnji, prerasavši u ljubavni četverokut nakon kojeg više ništa nije bilo isto. Jesu li se, naposljetku, ova dva para, nakon što su ispremiješali partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, uspjeli resetirati na tvorničke postavke, doznala je i krčka publika, uz neprestane salve smijeha, prateći ovu ljubavno-glazbeno-političku komediju koju su četveroručno napisali Ivica Ivanišević i Marina Vujčić.

 

 

Već ovog tjedna, 19. srpnja, u sklopu kazališnog dijela festivalskog programa slijedi predstava za djecu Grimmix popularnog Kerekesh teatra, dok je sredinom sljedećeg tjedna, 26. srpnja, na redu politička komedija Glasnogovornik Teatra Gavran u kojoj će svoje glumačke vještine, pod redateljskom palicom Mladene Gavran, demonstrirati Vinko Kraljević i Zoran Pribičević.

 

 

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.