Krčani ostavrili značajan napredak na godišnjoj ljestvici klubova Hrvatskog atletskog saveza

I ove, treće po redu godine otkako je Atletski klub Krk uključen u Hrvatski atletski savez, odrađen je veliki pomakom na godišnjoj ljestvici uspješnosti domaćih atletskih klubova.Kao krovna organizacija atletike u Hrvatskoj, HAS svake godine ocjenjuje uspješnost klubova koji su registrirani za nastupe na državnim prvenstvima. Izračun uspješnosti je vrlo složen i uključuje deset kriterija.

Kako je krčki klub relativno mlad ove je godine osvojio bodove tek po trima kriterijima: sudjelovanju u finalu ekipnog prvenstva Hrvatske za kadete, najboljim pojedinačnim rezultatima po IAAF tablicama, te broju registriranih članova. No, i prema ta tri kriterija Krčani su u 2012. ostvarili značajan napredak u odnosu na prethodne godine.

U 2010. bili su 67. sa 435 bodova, 2011. 53. s 2910 bodova, dok su 2012. osvojili čak 9162 boda. Zanimljivo je kako je klub po broju registriranih članova koji su nastupali na natjecanjima HAS-a čak 14., odnosno 29. ako se promatra deset najboljih individualnih rezultata. Ove godine zadaća Krčana je napraviti novi pomak i probiti se među tri najbolja atletska kluba regije, a kako bi to i postigli mlade krčke atletičare očekuje još mnogu posla!