Krčani na županijskom prvenstvu odnijeli mnoge medalje

Na pojedinačnom dvoranskom prvenstvu Primorsko-goranske županije održanom 12. siječnja 2013. u Rijeci članovi Atletskog kluba Krk osvojili su 19 medalja, od čega devet zlatnih. 

Prvacima županije tako su proglašeni: Vid Jurešić (vis, limači), Clarissa Topolčić (vis, limačice), Gabriel Malović (dalj, limači), Kristijan Maračić (kugla, ml. kadeti), Andrea Orlić (60 m, ml. kadetkinje), te dvoje dvostrukih prvaka - Fran Bonifačić (dalj i 55 pr., ml. kadeti) i Eva Marija Jurešić (dalj i 55 pr., ml. kadetkinje).
Postavljena su četiri klupska, a srušeno je i 13 osobnih rekorda. No, krenimo s analizom nastupa. U kategoriji limačica u skoku uvis pobijedila je Clarissa Topolčić, dok je Isabella Maria Molitorisz bila druga. U skoku udalj Ana Turčić bila je četvrta, a sve netom spomenute limačice zajedno su nastupile i na 60 m. Ovdje je Clarissa završila kao druga, Ana kao treća, a Isabella jedanaesta. Među limačima u skoku uvis pobijedio je Vid Jurešić, dok je drugu poziciju zauzeo Samuel Topolčić, a treću Adrian Stašić. U skoku udalj pobjedu je odnio Gabriel Malović. I svi spomenuti limači nastupili su na 60 m, gdje je Gabriel bio drugi, Samuel četvrti, Vid sedmi, a Adrian osmi. Kod mlađh kadetkinja u skoku uvis Marija Kirinčić zauzela je treće mjesto. U skoku udalj Eva Marija Jurešić odnijela je pobjedu, dok je Andrea Orlić dospjela na treće mjesto. U bacanju kugle Doris Crnčić završila je četvrta. U utrci na 60 m Andrea Orlić je pobijedila, Marija Kirinčić stigla je četvrta, a Doris Crnčić osma. Svoj premjerni nastup na 55 m s preponama Eva Marija Jurešić završila je kao prva. Među mlađim kadetima najuspješniji je bio Fran Bonifačić s pobjedama na 55 m s preponama i skoku udalj. Dobar je bio i Kristijan Maračić pobjedivši u u bacanju kugle. Među kadetkinjama najuspješnija je bila Stella Jurešić osvojivši srebro na utrci od 60 m i četvrto u dalju. Marija Rode bila je treća u bacanju kugle i četvrta na 60 m. Lucija Blažić je u bacanju kugle zauzela peto, a Helena Ljutić šesto mjesto. Gledajući u cjelini - krčki se klub istakao izvrsnim rezultatima. Od 26 titula 16 ih je osvojio riječki Kvarner, devet Krk, a jedna je otišla Grobniku. Ovim natjecanjem nastavila se uzlazna putanja, a nastavk se očekuje i na Državnom prvenstvu za mlađe kadete koje se za tjedan dana održava u Rijeci.