Kornić: 15. Fešta od presnaci uz otvorenje Zavičajne etnografske zbirke

U organizaciji Katedre Čakavskog sabora Kornić te uz potporu Mjesnog odbora Kornić i Turističke zajednice Grada Krka, 15. po redu Fešta od presnaci, održat će se u subotu, 15. lipnja 2019. godine, na Placi u Korniću, s početkom u 18.00 sati.

I ove godine u Korniću okupljeni gosti moć će degustirati različite vrste presnaca - kako naše otočne, tako i one iz Bribira i Jelenja, pa čak i iz Bosne i Hercegovine. Naime, naziv presnac osim naše domaće slastice sačinjene od ovčjeg sira nose i mnoga druga slana i slatka jela. Svojim sudjelovanjem ovo će tradicionalno zbivanje uveličati Kulturno društvo Kornić što će predstaviti domaći tanac, kao i članovi povijesne Udruge Knezovi krčki Frankopani.

Program se u Korniću nastavlja otvorenjem Zavičajne etnografske zbirke Kornić (Etno kuće) za aktualnu sezonu, i to s početkom u 20.00 sati. Do 31. srpnja tamošnji se postav možete razgledati svakim danom od 18.00 do 22.00 sata, a od 01. kolovoza do 15. rujna radno vrijeme bit će od 17.00 do 21.00 sat. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan!

Pridružite se, stoga, Fešti od presnaci i posjetite kornićarsku Etno kuću!

Prilozi: